Különtámogatással díjazzák a Polgárőrség munkáját

Nyilvános fórumon értékelte a rendőrség munkáját Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerda délután a Pécsi Rendőr-főkapitányságon. Beszédében egyúttal bejelentette: a 2016-os évben az önkormányzat jelentős támogatásban részesíti a rendőrök munkáját segítő polgárőrséget.

A „Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program indul” címmel meghirdetett nyilvános fórumon a polgármester beszélt a rendőrség tavalyi beszámolójáról, Pécs jelenlegi közbiztonsági helyzetéről, és az önkormányzattal való párbeszédről is, kiemelten kezelve a Polgárőrség munkáját, megköszönve és méltatva áldozatos munkájukat.

– A múlt évi beszámoló adataiból kiderült, Pécs kriminalisztikai helyzete egyértelmű javulást mutat, annak ellenére, hogy a közvélekedés abszolút nem így látja – mondta Páva Zsolt. – Történtek Pécsett olyan bűnesetek, melyek abszolút rendhagyóak voltak országos viszonylatban is, gyilkosságok és késelések, melyek a média által nagyobb figyelmet kaptak, így ezek csúnyán rányomták bélyegüket a pécsi lakosok szubjektív biztonságérzetére, érthető módon.

Páva ZSolt sajtótájékoztató3
Páva az egész város nevében megköszönte a rendőrök munkáját

Elmondta, a városvezetés teljes erejével igyekszik visszaszorítani a bűnözést Pécsett, kézzel fogható példa erre többek között a térfigyelő rendszer folyamatos, intenzív bővítése.

Páva Zsolt köszönetet mondott az egész város nevében a rendőröknek azért, hogy az egész tavalyi év során, külön kiemelve a nyári Europa Cantat heteit, lankadatlanul jelen voltak a város minden pontján, ügyelve a tájékozatlan turisták és vendégek biztonságára.

Végül bejelentette: a rendőrség számára minden évben esedékes, egy millió forintos támogatás mellett, 2016-ban a városvezetés 2 millió forintos támogatást különít el a Polgárőrség számára is, így köszönve meg, és szorgalmazva áldozatos tevékenységüket, amellyel a rendőrök munkáját jelentősen megkönnyítik.