Pécs: Lecserélik a dohányboltosokat

A cigarettát régóta árusítók megdöbbentek a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményén: Pécsett szinte teljesen lecserélődnek a kereskedők. A régi boltosok helyett új emberek vihetik a dohánybizniszt.

Összesen 5415 dohánybolt nyílhat július 1-jével az országban. Pécsett mintegy 29 pályázó anyagát fogadták el, ők 79 üzletet visznek majd. Úgy tudjuk, olyanok nyertek, akik korábban építőipari céget vezettek, hotelmenedzserként dolgoztak, vagy éppen nem is pécsiek. Az utóbbiak között olyanok is vannak, akik az ország több pontján is nyithatnak trafikokat.

A közel száz éve a Ferencesek utcája végén működő dohányboltos sem került be a kivételezettek közé, pedig ő is pályázott. Káldi Zsolt megdöbbent, mikor megtudta, nem nyert.

Káldi nem nyert: 100 éves boltot kénytelen eladni!

– Fogalmam sincs miért nem kerültünk be, és szerintem nem szakmai szempontok vezérelték a döntéshozókat – mondta indulatosan Káldi. – A neveket elnézve mindössze három volt ismerős számomra, a többiekről nem tudom, kicsodák. Nem csak én jártam így.

A boltos most azt tervezi, egy nála szerencsésebbnek adja tovább a jól bejáratott üzlet üzemeltetését, és bérbe adja a helységet.

A vasasi gazdaboltos, Ruzsicsics Ferenc ellenben a nyertesek között van. Ő azt tervezi, Vasason és Újhegyen árul majd dohányt.

– Hosszú távra szeretnénk a megélhetésünket biztosítani, ezért pályáztunk – mondta. – Családi vállalkozásunk van: két fiam, menyem, feleségem is dolgozik a cégben, vélhetően ezt pozitívan értékelték az elbíráláskor.

Az, hogy a dohányosok ezentúl pontosan hol vehetik meg a cigarettájukat Pécsett, egyelőre még nem lehet tudni. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. sajtóosztályán egyelőre csak annyit mondtak, későbbiekben, a szerződéskötés előtt dől el, hogy a nyertesek hol nyitnak trafikot az adott településen.

A koncessziós szerződések aláírására a helyi Széchenyi Programirodákban kerül sor május 6. és május 22. között.

[frame]

Íme, a nyertesek nevei

Pécsett Bánusz Ágota Anna, Battyáni Dóra, Bolygó Attila, Dévai Nándor, dr. Czéh-Tóth Márk, dr. Haraszti Ádám, Gyenis Máté Gergely, Hajdú Katalin, Heindl Zsombor, Horváth Attila, Kériné Szalai Erika, Kosztica Alida, Kováts Róbert Ferenc, Lövész Brigitta, Magyarné Németh Erzsébet, Mesz Ádám, Mezővári Péter József, Nemeskéri András, Nemeskéri Brigitta, Némethné Simon Erzsébet, Oberna István, Ruppert Marianna, Ruzsicsics Ferenc, Schmidt Eszter Zsuzsanna, Szakács Péter, Szigeti Luca, Vanner Tünde, Werner Ádám László és Werner Ádám Lászlóné pályázata nyert. [/frame]

Hirdetés

11 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Magyar s*ggbe magyar lof*szt. De annak narancssarganak kell lennie. 🙂

  Jelenleg a magyar lakossag 1/3-a dohanyzik, tobbet koltunk cigire, mint ruhazkodasra. Ez most mind megy a fideszesek zsebebe.

  Remelem, mindenki orul, aki rajuk szavazott, es drukkolt, hogy legyen meg a 2/3-ad.

  En is rajuk szavaztam. Hajra magyarok!

 2. Aki nem akarja a Fidesz csókosait hízlalni, az szokjon le. Annyi szép addikció létezik még, miért pont a kormánybarát függőségeket preferálnánk?

 3. Mondjuk ennek is az a lényge hogy minden esteben tönkre tegyea kisembereket és a megélhetéseket is elveszi ez a QRVA KORMÁNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Mondjuk ennek is az a lényge hogy minden esteben tönkre tegyea kisembereket és a megélhetéseket is elveszi ez a ***** KORMÁNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Csak azt nem értem, hogy aki már eleve milliomos családból származik , annak mi szüksége van még egy ilyen privilégiumra? a Neolit káefté már nem hoz elég talicska pénzt?

 6. A Ferencesek utcájának melyik végén van ez az üzlet ?
  Mert az említett utcában több is van.
  Kösz’ ha megírná valaki, mert jelenleg nincs időm kutakodni a téma után.

 7. Nagyon helyes, hogy az imperialista-cionista dohánylobbikat letöri a nemzeti ügyek kormánya. A magyarság elemi érdeke, hogy a jövőben 100% magyar készítésű és magyar oligarchák által forgalmazott dohánytól kapjanak a magyarok tüdőrákot! Hajrá Magyarország!

 8. Illetve nem is vagyok kíváncsi , mi a túrónak kellett ezt az egész baromságot megcsinálni?
  Hát igen, hála istennek nem háború tört ki a piacok újra osztása miatt.

 9. Egy 100 éves válalkozást miért kell beszüntetni? Azt hiszem egy Tom Market túlélné ha nem lehetne dohányt venni nálad, de pont egy dohányboltban tiltják be a dohányt?

 10. Nekem az tűnt fel, hogy egy családon belül többen is nyertek!
  Pedig tudom sokszoros volt a túljelentkezés!

 11. Ez nem kicsit felháborító, hogy egy 100 éves vállalkozást figyelembe se vesznek a döntéshozók.

Comments are closed.