Lecserélték a pécsi főközterest

Januártól már nem Schranz Richárd vezeti a Pécsi Közterület Felügyeletet. A városvezetés azért döntött – ellenzéki támogatással – a váltás mellett, mert összehangoltabb munkára számítanak, ehhez pedig megfelelő hátterű szakembert kerestek. Magyarán: nagyobb rendet akarnak látni a pécsi utcákon. Minden tekintetben.

hirdetés

Zárt ülésen döntött a csütörtöki közgyűlés, hogy új vezetőt választ az önkormányzat a Pécsi Közterület Felügyelethez. A váltás oka egyszerű: a városvezetés szerint jobban oda kell figyelni a rendre a pécsi utcákon.

közteres2

– Nagy változáson esett át a szervezet az elmúlt hónapokban; a közterület felügyelet feladatai összetetté váltak, készül Pécs új közbiztonsági stratégiája, jogszabályi változások történtek. A következőkben a szervezetnek szorosabbá kell fonnia kapcsolatát a rendőrséggel, a polgárőrökkel, nagy hangsúlyt kell fektetni a térfigyelő kamerahálózat jobb működtetésre. Mindehhez – s ezt a városvezetés mellett az ellenzék is belátta – egy szakirányú végzettségű, sokrétű, tapasztalt szakembert kerestünk – mondta lapunknak Nagy Csaba alpolgármester.

közteres3

Beszámolt róla, a most kinevezett Tubák Zoltán a rendőrtisztin végzett, majd jogi diplomát szerzett, a rendőrségen az idegenrendészeti és szabálysértési osztályt vezette, központi tiszt minősítést kapott, részt vett a rendőrség és a határőrség integrációjában.

Nagy elmondta: Tubáktól azt várják, hogy nagyon szorosan működjenek együtt a közteresek a rendőrökkel, kapjanak nagy hangsúlyt a pécsi polgárőrök a munkában. Azt is szeretnék, hogy minden eddiginél hatékonyabb legyen a térfigyelő rendszer működése, s az utcákon alapjaiban javuljon a morál.

Schranz Richárd nem kommentálta a váltást...
Schranz Richárd nem kommentálta a váltást…

– A legegyszerűbb dolgokra kell gondolni: kevesebb szemét, kutyapiszok, biztonságosabb éjszakák, szabályozott autóforgalom a belvárosban, a tilosban parkolások még jobb kiszűrése, a rongálások, a vandalizmus visszaszorítása. Már az első hónapoktól érezhető javulást várunk az új vezető színre lépésével – adta ki az ukázt az alpolgármester.

Schranz Richárdot is kerestük menesztése kapcsán, de nem kívánt lapunknak nyilatkozni arról, mi a véleménye az önkormányzat döntéséről.

Ön elégedett volt a közterület-felügyelők eddigi munkájával?

Eredmények

Loading ... Loading ...

 • vackor

  Olvastam valahol, hogy nyugdíjas határőr. Most akkor rá nem vonatkozik a törvény, ami a közalkalmazottakra és köztisztviselőkre? Vagy nyugdíj vagy fizu.

 • Talán

  nem kell a Jegyzőhöz fordulni többet már, hogy segítsen, hanem az új közteres főnök saját magától is a helyzet magaslatára tud állni, és nem csak ígérgetni egy-egy megoldandó ügy kapcsán. Sok sikert az új főnöknek!!!!

 • PécsiPasi

  Megmondom öszintén nem vagyok tisztában vele ezért kérek véleményt: Pécs utcái sötétedés után biztonságosak? Melyek igen melyek nem és mennyire?

  Èn örülnék, ha biztonságosabbak lennének az utcák és közterek, nem lennének többé kéregetök és minden balhézós keménykedös deviáns meghúzná magát.
  A kutyasz*rt valóban meg kéne már tanulni eltakarítani, Németországban már természetes dolog. Èn örülök ha valaki felügyeli a népet de a visszaéléseket és a túlzott intézkedést is büntessék.

 • Szekeres András

  Talán éppen ezért is váltották le,mint a csend által említett anomáliák.További közérzetrontó anomáliák:a Biokomnak jó a Suzuki Ignis a felügyelőknek Mitsubitsi kell!Továbbá emeljék fel a hátsójukat és látogassák végig a külterületeket is!Nem kell más csak a Nyugati elkerülőn a kiskertek sarkára nézni ahol hónapok óta csövezik egy pár élképesztő mennyiségű szemetet termelve a Pláza mögötti részen.De uez elmondható a vízbázisról Éles dűlő,Bakterkert dűlő,stb. azaz elkelne egy-két mezőőr is.Ezek össze dolgoznának a Biokommal ill. a közmunkásokkal és meg tisztíthatnák az erdőt a szeméttől.

 • Csend…

  …és talán most már lesz egy telefonszám is, meg hétvégi ügyelet ahhoz, hogy a pécsi zajszabályozással kapcsolatos rendelet működjön is. A téli, vasárnapi láncfűrész-koncerteket, nyári fűkasza-bajnokságokat (szintén szombat este, vasárnap egész nap) eddig nemigen lehetett hogyan, kinek bejelenteni.

 • kertvárosi

  hát valóban, a kutyakaki ellenőrzéséhez több diploma kell…

 • Kiemelt hozzászóló!

  Istvánnak! Neked jól fejlett üldözési mániád van. Kezeltesd magad!

 • Olvasó

  Leváltották azt, aki legalább még értett a munkájához is! Jah, hogy kellett a hely a fideszes havernak?! Akkor tényleg jobb, hogy leváltották!

 • Jóska

  Biztos azért váltották le, mert a főnökei kevesellték a kitöltött büntetőcédulát. Kell a pénz a fidesznek.

 • István

  Ezek nem is kellenének. Fúj, még egy szervezet, akik büntetnék, figyelnek bennünket, alig várják, hogy lecsaphassanak valakire. sunyi lesipuskások, autósok rémálmai, a rendőröktől is szemetebbek. Egymás rokonait büntessék.

 • nekemannyima

  Remélem nem fontossági sorrendben sorolta fel a teendőket.Munkájához sok sikert!!!!