Legendás pécsi kézilabdaedző kapott rangos kitüntetést

Harmat Tamás

Oklevéllel fejezte ki a Magyar Kézilabda Szövetség köszönetét a legendás pécsi edző, Harmat Tamás évtizedes edzői, utánpótlás-nevelői munkájáért. Ebből az alkalomból méltatták és köszöntötték őt a PSN Zrt. vezetői, a megyei szövetség tisztviselői.

hirdetés
Uránia Mozi

Harmat Tamás a pécsi kézilabdázás legendás alakja, játékosként és edzőként is szép eredményeket ért el. Ma nincs olyan helyi kézilabdás, aki ne ismerné a nevét. Most országos elismerésben részesült, elismerve a sportágért tett évtizedes erőfeszítéseit.

Barta Ferenc a Baranya Megyei Kézilabda Szövetség alelnöke a szövetség nevében köszöntötte Harmat Tamást, felidézett néhány régi emléket, elmondta, a tőle elsajátított gondolatmenet, mentalitás volt az, ami alapján felterjesztették őt az országos kitüntetésre.

Harmat Tamás keze alatt generációk nőttek fel

Harmat Tamás a mindenkori pécsi egyesületnek mondott köszönetet, az igazgatóknak, a szakosztályvezetőknek, amiért azok az évtizedek alatt biztosították számára az eredményes munkához megfelelő körülményeket.

– A sikerek titka szerintem mindig a sok munkában rejlett. Mi mindig kétszer annyit dolgoztunk mint az ellenfelek, ezért aztán felül is tudtuk múlni őket.

Az idős edző elmondta, ha a sportcsarnokba érkezik kézilabda-mérkőzésekre, jól érzés tölti el, ha tanítványait látja már felnőttként játszani. És bár nem az osztály a lényeg, azért jó volna a csapatot az élvonalban látni.

– Remélem azok is mind szép sikereket fognak elérni felnőttként, akik valaha itt kezdték a sportolást – tette hozzá.

A Baranya Megyei Kézilabda Szövetség tisztviselői is köszöntötték az edzőt
Névjegy
Harmat Tamás a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán diplomázott. Edzői képesítéséért a Testnevelési Főiskolát 1975 és 1978 között végezte el.
Dolgozott a Zsolnay Porcelángyárban és a Mecseki Ércbányász Vállalatnál, mellette folyamatosan edzősködött. Játékosként mintegy 400 NB I-es mérkőzésen játszott, tagja volt a korosztályos és a felnőtt válogatottnak is. Edzőként NB I. B-s és NB II-es csapatoknál is dolgozott, főállású edzőként 1990 óta tevékenykedett.
Az elmúlt húsz évben már kizárólag utánpótlás-neveléssel foglalkozik. Ezalatt öt korosztályos címet szerzett a bajnokságokban a csapatokkal: három ezüst- és két bronzéremmel. Több mint ezer tanítványa volt már, sokan közülük már az élvonalban játszanak. A kilencvenes években az edzői bizottság vezetőjeként is segítette a Baranya Megyei Kézilabda Szövetség munkáját.

hirdetés
Uránia Mozi