Legyél Te is Szuperhős!

Soha nem volt még ilyen nagyszabású, gyerekeknek és családoknak szóló esemény Pécsett, mint most május 31-én, vasárnap. Igazán különleges gyereknapot szervezett Pécs, ahol kicsik és nagyok is jól érezhetik magukat. Most először van főtámogatója is az eseménynek, a Hasbro játékgyártó cég ugyanis Magyarországon először Pécsett fogja bemutatni legújabb közösségi játékát is.

hirdetés

Már több éves hagyománya van Pécsett a gyereknapoknak, idén azonban szinte minden elemében új, különleges és igazán családbarát esemény lesz a május 31-i vasárnap, amely Szuperhősöket fog faragni a gyerekekből és az igazán belevaló szüleikből. Erről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Péter-Domán Zita az esemény egyik főszervezője, és Wimmer Renáta, a Hasbro képviselője.

– Úgy gondoltuk, idén újjászervezzük a pécsi gyereknapot és igazán izgalmas, a megszokottaknál komolyabb, bőségesebb élményt nyújtó eseménnyé alakítjuk. Egy világcéget, a Hasbro-t is sikerült megnyernünk ehhez, amely a főtámogatója lesz a gyereknapnak – mondta Páva Zsolt. A számos újdonság és különleges program mellett az idei gyereknap most először tematikus is lesz.

"Minden gyerek szuperhős lesz"
“Minden gyerek szuperhős lesz”

– Minden pécsi gyerek és minden szülő szuperhős, tudják ezt jól mindazok, akiknek van gyermekük. Mi éppen ezt akartuk hangsúlyozni, ezért is kapta az esemény a „Legyél Te is Szuperhős” jeligét – mondta a városvezető.

Péter-Domán Zita, a Gyereknap egyik főszervezője a részletekkel kapcsolatban elmondta, az Expo Centerben és a Zsolnay Negyedben közel 100 program várja a családokat.

Matricagyűjtés szuperhős-igazolvánnyal
Matricagyűjtés szuperhős-igazolvánnyal

– Az Expo a „kiképzőtábor” és a „bevetés” helye lesz, 60 érdekes és izgalmas programmal, míg a Zsolnay Negyed a „nyugalom szigete” szerepét tölti be, ahol csendesebb, nyugodtabb programokkal várjuk az elfáradt szuperhősöket és szüleiket – mondta. Hozzátette: szuperhős igazolványt is kapnak majd a gyerekek, akik játékos bevetéseken bizonyíthatják rátermettségüket két helyszínen is, az igazolvánnyal pedig matricákat gyűjthetnek, és akár minden órában nyerhetnek is velük valamit, ugyanis folyamatosan ajándéksorsolásra is sor kerül majd.

Nem volt még ilyen nagyszabású gyereknap a városban
Páva Zsolt, Wimmer Renáta, Péter-Domán Zita

Wimmer Renáta, az amerikai tőzsdén is bejegyzett multicég, a Hasbro képviselője mindehhez hozzátette, hogy a cég itt mutatja majd be a Nerf kilövőpályáját, elhozza az országjáró Littlest Pet Shop karavánbuszát, de a gyerekek még akár gyurmasüteményeket is süthetnek.

A helyszínek között a Tüke Busz Szuperhős Járatai segítik az átjárást. Ezeket a buszokat el sem lehet majd téveszteni, mert mindegyiket átmatricázták.

Külön odafigyeltünk arra, hogy a beteg és hátrányos helyzetű gyerekek egyenrangú felekként vehessenek részt a gyereknapon, ebben a Bátor Tábor van a segítségünkre. A rendezvénnyel nem mellesleg támogatjuk a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját, mert gondolunk azokra is, akiknek kevesebb jut, mint másoknak – mondta a sajtótájékoztató zárásaként Páva Zsolt.

Először van a pécsi gyereknapnak hivatalos weboldala: gyereknap.pecs.hu ezen minden szükséges és fontos információ elérhető.