Lejárt a zoodirektor megbízatása

Távozik posztjáról a pécsi állatkert igazgatója, Szatyor Miklós, akinek májusban jár le vezetői megbízatása. A közel 1,8 milliárdos zoo megnyitására május 20-án kerül sor. 

hirdetés

A Polgármesteri Kabinetiroda közleménye szerint Szatyor Miklósnak, a Pécsi Állatkert igazgatójának vezetői megbízatása hamarosan lejár. Jelenleg mind ő, mind az önkormányzat is az új állatkert megnyitásának előkészítésére koncentrál. Az új állatkert megnyitását követően születhet döntés az új vezetési struktúráról, illetve a vezető személyéről – áll a közleményben.

A május 20-án nyíló új komplexum ökoturisztikai parkként és fogadóközpontként funkcionál, és mivel NATURA 2000 környezetvédelmi területen helyezkedik el, külön oktatóbázist hoztak létre a gyerekek és tanulók számára.

Az állatkertben több tematikus részt alakítottak ki, így állatsimogató és madárröpde is várja a látogatókat, a különböző állatfajoknak önálló egységeket hoztak létre. A nagymacskák számára szolgáló rész a pumák és a leopárdok otthona lesz, míg az egyik fő látványosság a ragadozó- és vízilóház, ami az oroszlánok, tigrisek és a vízilovak életébe enged betekintést. De a hüllők is örülhetnek a saját Krokodilházuknak, amelyet a főépület közvetlen szomszédságában alakítottak ki. Új kültéri fókamedencében is gyönyörködhetünk ezentúl.

A létesítményben számos olyan állat otthona is lesz, amelyek eddig nem voltak láthatók Pécsen. Már megérkezett sok új lakó, így a pumák,  két borjúfóka, két vízidisznó, és cápák is. Látható lesz még hiúz, zebrák, ormányos medvék és ragadozó madarak is a sok-sok hüllő mellett.