Tolószékek és a mankók tűnnek el Pécsen

Nem egyszerű az életük

Mivel nagyon drága, egyre többen akarnak kerekes széket, mankót vagy éppen járókeretet kölcsönözni civil szervezetektől, szeretet-szolgálatoktól. A máltaiak azonban kezdenek kifogyni ezekből, mert sokan csak elkérik, de nem viszik vissza.  

hirdetés

– Manapság nehezebben lehet hozzájutni a gyógyászati segédeszközökhöz, mert nagyon  drágák. Hozzánk is egyre gyakrabban jönnek olyan kispénzűek, akik pár hónapra vinnének el kórházi ágyat, kerekes széket, szobavécét, mankót, járókeretet – mondja lapunknak Szentgyörgyváry Károly, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának vezetője.

Ő arról számolt be, hogy a szervezet már nem képes elegendő mennyiségben biztosítani az ilyen eszközöket. Egyrészt, mert már nem is történik annyi felajánlás, mint korábban, másrészt, mert ellopják tőlük a kölcsönadott kiegészítőket.

– A kiadott eszközök egy részét ‘elfelejtik’ visszahozni hozzánk, így viszont mi nem tudunk segíteni másoknak. Éppen ezért arra kérjük a pécsieket, hogy amennyiben olyan segédeszközök vannak náluk, amelyekre már nem tartanak igényt, juttassák vissza hozzánk – mondja Szentgyörgyváry.

A régióvezető szerint valószínű, hogy egy pár hétre kikölcsönzött eszköz nem kell már hónapokkal, évekkel később is.

 • Beggary

  Arra gondol valaki, hogy esetleg nem egy pofátlan tolvaj az illető, hanem egy tartósan rokkant, akinek nincs rá pénze, hogy drágán megvegyen egy kerekesszéket?
  Ha két hónapra kapta kölcsön, és visszaadja, akkor a közlekedése a továbbiakban nem megoldott.
  A két hónapos kölcsönzés, tartós rokkant esetében nem igazi tartós segítség.

 • azta

  Máltai szeretetszolgálat

  Irányítószám: 7621

  Város: Pécs
  Cím: Janus Pannonius u. 6.
  Telefonszám: 72/310-048
  Intézményvezető: ifj. Csonka Pál
  Számlaszám: 11784009-20200848
  Fax: 72/511-572
  E-mail: pecs (kukac) maltai.hu

 • VESTIFICUS

  Érdekelne, hogy hol lehet adományozni a máltaiaknak, van 2 pár feleslegessé vált mankóm..

 • azta

  A pofátlanság teteje, arra nem gondolnak, hogy másnak is szüksége lehet rá!

 • Cuki

  Csodák nincsenek. Mire ebben az országban egy rászoruló eljut addig, hogy valami pénzt kap, nem beszélve arról, hogy még azok is, akik majdnem – nőről beszélek – ledolgozták a 40 évet, s közben súlyos betegséget éltek át, valami, megélhetésre nem alkalmas összeget kap, addig utcára kerül, ha nincs olyan a környezetében aki “megoldja” bármi módon. Szerettéről van szó, arról hogy talpon maradjon, ne kerüljön az út szélére, mert onnan már a legritkább esetben van visszaút, mert őket már emberszámba sem veszik. Okoskodni lehet csak azon, hogy ki okoz nagyobb kárt, aki életet ment, vagy aki hagyja, hogy emberi életek menjenek tönkre.

 • Sajtosstangli

  A kereslet oka az, hogy az egyre jobban leamortizálódó emberek bespájzolnak arra az időre, amikor gyógyászati segédeszközöket is majd csak a csókos fideszboltokban lehet kapni, de már jártányi erejük sem lesz a sok új adó és átverés miatt…