Lyukat vertek egy kutya fejébe


Szétverték egy kutya fejét Pécsett, az állat belepusztult a brutális bántalmazásba. A tetemet két kutyasétáltató lány találta meg Pécs-Vasason. 

hirdetés

Két hete végezhettek azzal a rottweilerrel, aminek tetemét már a csontkukacok és a lárvák is ellepték.

– Ponyva alatt feküdt, amit bottal próbáltunk meg leszedni róla, akkor láttuk csak, hogy alatta egy kutyus van – meséli Tóth Judit, aki barátnőjével sétált a Pécs-Vasashoz közeli területen.

A tizenéves lányok saját kutyájukat sétáltatták az erdős, bozótos területen, amikor észrevették a már oszlásnak indult tetemet.

A brutalitás és a látvány is sokkoló!

– Az én kutyám nagyon meg volt vadulva, és nagyon húzott. Elértünk idáig, és akkor láttuk meg – meséli a sokkoló élményt a lány. A barátnőjét is teljesen megviselték a látottak.

– Éles tárggyal, közvetlenül a fejét üthették – mondja az állatvédő, Hantosi Lászlóné. Szerinte az végezhetett az ebbel, hogy a letört csont belefúródott az agyába.

A tetem állapotából arra lehet következtetni, hogy két hete történt a brutális verés. Miután végeztek vele, ponyvába csavarták, és az elhagyatott területre hajították.

Az állatvédők bejelentést tettek a rendőrségen, de a hatóság állítása szerint ezt egyelőre nem kapták meg.

 

[frame]Két évet is lehet kapni

Az állatvédelmi törvényt a nyáron módosították. Többek között nőtt az állatvédelmi bírság alapösszege, és szigorodtak az állattartás szabályai is. Így ha valaki az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül oltotta ki, két év börtönre is ítélhetik, valamint százötvenezer forintra is büntetik.[/frame]