Majdnem sírva fakadt Rátgéber

Hol máshol, mint az Adrián nyaralt Rátgéber László mesteredző, aki eközben persze megkóstolta a legjobb dalmát borokat is. Volt azonban egy pillanat, amikor majdnem elsírta magát. 

hirdetés

– Éppen tegnap értünk haza az Adriáról, így mától újra a munkának élek, de remek 12 napot töltöttünk a mesterséges kis félszigeten fekvő csodálatos Primostenben – mesélte Rátgéber László.

A legtöbb időt a családdal töltötte, sokat kártyáztak és persze többnyire a gyerekek nyertek.

– Rengeteg barátunkkal is találkoztunk. Emellett gyerekkorom feledésbe merült, mostanában újra kiadott horvát képregényeit lapozgattam, nosztalgikus érzés így visszazökkenni azokba az időkbe – mondja a mester.

Rátgéber a kosarassal

Rátgéber köztudottan imádja a bort, meg is kóstolt jó néhány dalmát különlegességet – különféle fröccskombinációkban. Biztos, ami biztos, az utazás előtt mindig tesz néhány palack villányit is a kofferbe. A borozgatás mellett azért volt ideje arra is, hogy útba ejtsen egy igazi különlegességet.

– Sibenikben, a világ valaha élt legjobb kosarasának, Drazen Petrovicnak az édesanyja, Biserka asszony személyesen kalauzolta körbe a családot a fiatalon meghalt kosárzseni szülőházában. Ráadásul kaptam egy igazi kosárrelikviát is, Drazen egykori Cibona-mezét, amit megkönnyeztem – meséli.