Húzós tavasz és nyár jön

A májusi hosszú hétvégén megkezdődik a pécsi fesztiválidőszak. A sort a Zsolnay Fesztivál és az Egyetemi Napok nyitja, majd a Sétatér Fesztiválon szórakozhatnak a pécsiek és a turisták, június közepén már a Fishing on Orfűn tombolhatnak a fiatalok, júliusban pedig a rockereké lesz a főszerep.

A Zsolnay-negyed a PTE-vel közreműködve harmadszor rendezi meg a Zsolnay Fesztivált, ami az elmúlt évekkel ellentétben annyiban változik, hogy a PEN kisebb változata az Egyetemi Napok is helyet kap idén a programsorozatban.

A fesztivál 23 helyszínén több mint 110 programon, közel ötszáz előadó szerepel. A három nap alatt 38 koncert, 41 családi és gyerek- és 36 közösségi program várja a fesztiválozókat a májusi hosszú hétvégén.

hp zenekar

A délelőtti és kora délutáni sáv leginkább a családoké lesz, de a fiatalok is megtalálhatják a kedvükre való szórakozási lehetőséget ebben a szakaszban is, amit egy használt kerékpárokból épített katalán installáció tesz színesebbé. Újdonság, hogy déltől egy szabadtéri színpadon magyar és külföldi formációk kapnak helyet. Emellett lesznek kiállítások és színházi előadások is.

A koncertek és az igazi buli este hét órakor kezdődik. Fellép többek között Halott Pénz, a Milk&Sugar, az Anna & The Barbies, a Supernem, a Magashegyi Underground, az Intim Torna Illegál, a Rokokó Rosé, a Mary Popkids, a Junkie Jack Flash és Julia Carpenter is.

Az idei közös szervezésű fesztiválon helyet kap a testi-lelki egészség, különböző előadások és egyéb programok keretében, de véradásra is sor kerül.

958_001

Június 5-én már a Sétatér várja a fesztiválozókat egészen június 22-ig. A Székesegyház előtti téren a régió borászain át az ételkülönlegességekig bármit megkóstolhatnak, akik kilátogatnak a rendezvényre. Hogy ne teljenek csendesen az esték, a szervezők különböző koncertekkel gondoskodnak a hangulatról. Rúzsa Magdi és az Ocho Macho biztos fellépő, de más hazai és pécsi zenekarok is meghívottak listáján szerepelnek.

A hónap közepén sokak kedvence a Fishing on Orfű veszi kezdetét, ahol az érettségit és az egyetemi vizsgákat letudó diákok, valamint az alternatív zenék kedvelői tombolhatnak öt színpadnál négy napon át június 18 és 21. között. Idén is lesz borfalu, de a kevésbé ismert tehetséges fiataloknak is teret engednek a rendezvényen.

kispal_es_a_borz_312420_58405

Ami biztos, hogy a nulladik napon a Kispál és a Borz zenél – és ez az elkövetkező három évben is így marad. A legendás zenekar időrendben játssza majd el a slágereit: idén a Bräutigam Gábor kiválásig tartó időszak kerül terítékre. Fellép még többek között a Pál Utcai Fiúk, az Európa Kiadó, a Punnany Massif, Halott Pénz, Hősök, Péterfy Bori & a Love Band, Quimby, a Heven Street Seven és Akkezdet Phiai.

Természetesen a nyár közepe sem marad buli nélkül, július 7-én a rockerek veszik át a főszerepet. Bár úgy volt, hogy 2012-ben lesz utolsó, tavaly is és sokak szerencséjére 2014-ben is megrendezik a Rockmaratont a Malomvölgyi arborétumban.

Fondo_the_Exploited

Négy napon át négy színpadon hajnali ötig pogózhatnak a maratonozók, akik sátrat vernek vagy csak egy-egy koncertre látogatnak ki a völgybe. A stílust képviselő hazai zenekarok színe-java fellép a Rockmaratonon, külföldről a brazil Sepultura, az angol The Exploited, a svéd Sabaton, valamint az Arch Enemy érkezik a rockos helyszínre.

hirdetés
Hirdetés

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “A hónap közepén sokak kedvence a Fishing on Orfű veszi kezdetét, ahol az érettségit és az egyetemi vizsgákat letudó diákok, valamint az alternatív zenék kedvelői tombolhatnak öt színpadnál négy napon át június 18 és 21. között.”
    Ha jól tudom, akkor a szóbeli érettségik június 16-án kezdődnek,s a vége valamikor június végén van. Tehát, aki ügyes, és az iskolából pont abban az osztályban van, aki 16-án kezd, az valóban be is fejezi.

  2. te hallod lagor miről beszélsz?? ha ebben a városban nem lennének nyaranta fesztiválok még ennyire se tartana ez a város ott ahol tart.Csak a turista meg az egyetemista tartja el a város különböző ágazatait.inkább te menj el ebből a városból!!!

  3. Nem kell ide semmiféle fesztivál !!!!!!Csak összehánnyák,szétverik a nyomorban élő várost! Menyjen innen el a sok diák és túrista !Ne röhögjenek rajtunk, egyszerű, nincstelen magyarokon!Napi fesztiválnak Nekünk megteszi a valóságshow is!!!!

Comments are closed.