Matyi kirakhatja Supkát Pécsről

Megint nem tudja, mi van...

Nagy valószínűséggel a karácsonyt már nem Pécsett ünnepli Supka Attila, a PMFC-MATIAS focicsapat vezetőedzője. Miután az NB III-as Tiszaújvárostól vereséget szenvedett a Pécs, nemcsak a játékosokat, hanem az edzőt, Supka Attilát is elővette a tulajdonos Matyi Dezső.  

hirdetés

Szégyenletes teljesítménnyel esett ki a PMFC-MATIAS az alföldi csapat ellen, nem véletlenül akadt ki pécsi klub tulajdonosa, Matyi Dezső. Ő ugyan lapunknak nem nyilatkozott, ám Elbert Gábor cégvezető tolmácsolta főnöke álláspontját. Szerinte, Matyi sértésnek vette, hogy, bár nem a legerősebb összeállításban lépett pályára Tiszaújvárosban a Pécs, Supka Attila (képünkön) vezetőedző mégis egyedül a játékosokat okolta a kiesésért.

Ugrott a pécsi karácsony?

– Az első csapat fejlődése nem olyan ütemű, mint ami az előzetes beszélgetések alapján elvárható lett volna. A vezetőedző akkor azt fogalmazta meg, hogy ez a keret alkalmas a kitűzött célok elérésére. Azóta, hogy a csapatnál jönnek a vereségek, ezzel ellentétesen nyilatkozik. Ezt úgy ítéli meg a tulajdonos és a klub vezetése is, hogy a kettő nem fér össze – mondta Elbert Gábor.

Elbert hozzátette: még négy forduló van vissza az őszi szezonból. A pénteki, diósgyőri találkozó előtt a három lehetséges csapatkapitánytól azt kérte a klubvezetés, hogy próbálja meg függetleníteni magát a sajtóban megjelentektől, és harcoljon tovább.

Supka széke tehát igencsak megingott, elképzelhető, hogy a tulajdonos még a tavaszi szezon előtt edzőváltásra szánja el magát – erre korábban is számos példa volt.

Supka Attila a történtekről úgy nyilatkozott, hogy nagyobb türelemre lenne szükség a magyar edzőkkel szemben, így vele szemben is, ugyanúgy, ahogy a külföldi trénerek esetében ez tapasztalható. Szerinte nagyon sok a sérült, így például e hétvégén – ahogyan a sikertelen Magyar-kupa meccsen is – az „orvos” fogja összeállítani a csapatot.

  • nyugger

    Fene ezt a Supkát! Még gólt sem tud rugni!