Pécsett a tűzcsapokból is ihatunk a nagy melegben!

????????????????????????????????????

A hatalmas hőségben már másfél milliárd liter víz fogyott el Pécsen, a felfrissülést továbbá kék toldású tűzcsapok és permetkapuk is segítik.

hirdetés

A forróságban is megbízhatóan üzemel a vízellátás Pécsen – a Tettye Forrásház Zrt. az idei évben is fokozott figyelemmel készült a nyári szezonra. A városban és a környező településeken ezért minden elvárást kielégítő mennyiségben biztosított a kiváló minőségű ivóvíz, nem lesz szükség a vízhasználat korlátozására, vagy locsolási tilalomra. Pécsen nyugodtan kortyolhatunk a csapokból, az ivóvíz az összes összetevő tekintetében megfelel a szigorú magyar és európai uniós szabályozásoknak.

Nyár eleje óta összesen 1,5 milliárd liter ivóvíz fogyott a pécsi vízhálózatból, június 20-án volt a csúcs, ekkor több mint 27 ezer köbméter vizet használtak el a felhasználók. Eddig ez az idei rekord, azonban meg sem közelíti a Tettye Forrásház Zrt. napi kapacitását, még nem járnak csúcsra a tározók, kutak.

Egy-egy átlagos napon 22-24 ezer köbméter ivóvíz fogy Pécsen és a környező településeken. A kánikulai időszakokban emelkedik ugyan a vízigény, de a fogyasztás kiegyenlített, sokan szabadságukat töltik, elhagyva a várost.

Nagy népszerűségnek örvendenek a szolgáltató júliusban kihelyezett új generációs köztéri permetkapui. A pécsi egyetemisták által tervezett párakapuk a város három pontján, a Széchenyi téren, az Uránbányász téren és a Csontváry utcai buszmegállónál nyújtanak felfrissülést. A legmagasabb fokozatú hőségriadó alatt egy plusz mobil szerkezetet állítottak fel a szintén kiemelkedő átmenő forgalmat bonyolító Ferencesek utcájában, valamint a pécsi Vásártéren, amely a vasárnapi vásár ideje alatt üzemel.

A vízszolgáltató emellett két helyszínen alkalmi ivópontokat hozott létre: a Széchenyi tér délkeleti sarkán és a Kossuth tér nyugati felén a járókelők kék toldású tűzcsapokból olthatják szomjukat a hőségriadó alatt. Pécs az egyik első vidéki város, ahol két éve a magyar fiatalok találmányát, a tűzcsapokat ivókúttá alakító ivócsapokat először bevetették.