Megtartják a gólyatáborokat Pécsen

Nem kell aggódniuk az egyetemistáknak

Néhány intézmény nem szervez idén gólyatábort, a többség viszont igen, így Pécsen sem marad el az évindító buli. Kötelező lesz azonban a maszkviselés, kézfertőtlenítés, és lázmérésre, tesztelésre, valamint létszámkorlátozásra is készülniük kell a leendő egyetemistáknak – derül ki az atv híradójából.

A jogszabály nem tartalmaz korlátozást a gólyatáborok megtartására, erősítette meg a Belügyminisztérium az atv híradójának megkeresésére, így az egyetemek saját hatáskörükben dönthettek arról, megtartják-e a táborokat.

hirdetés

Sok helyen elmarad az esemény, vagy más jellegű programokkal várják a leendő egyetemistákat az intézmények. Többségük megtartja gólyatáborát, hiszen egyébként is 500 fő alatti rendezvénnyel készülnek. Eddig 4-5 egyetem jelezte, hogy nem tart tábort – mondta el az atv híradójában Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke.

A többi egyetem megtartja a táborokat az 500 fős limitet figyelembe véve.

A Semmelweis egyetem 6 nap helyett például csak 3 naposra tervezi a rendezvényt, melyen negatív PCR-teszttel lehet részt venni.

Az ELTE gólyatábor helyett orientációs napokat szervez, Szegeden egyáltalán nem lesz tábor, mivel nem érzik úgy, hogy garantálni tudnák a hallgatók biztonságát.

Pécsett 4 helyszínen 9 tábor várja az elsőéveseket, klasszikusan több kis tábort tartanak, melyek létszáma 350 főig terjed nagyjából – mondta a híradónak Koltai Arnold, a PTE hallgatói önkormányzatának elnöke.

Mindenesetre ha lesznek is táborok, szigorú óvintézkedésekre kell majd számítani.

A híradó ide kattintva tekinthető meg.

hirdetés

Hirdetés