Jobb körülmények várják a pécsbányai óvodásokat

Vidám ünnepség keretében adták át szerdán a pécsbányai óvoda részben felújított épületét. Az intézményt mintegy tízmilliós nagyságrendű beruházással, a közfoglalkoztatottak munkájának is köszönhetően korszerűsítették.

hirdetés

1982-ben készült el Pécsbányán a Sétatér utcai óvoda, azóta komoly felújítás nem történt az épületen, most viszont több jelentős korszerűsítést is elvégeztek. Őri László, Pécs alpolgármestere elmondta, felújították a tetőszerkezetet, szigetelést kapott a tető, illetve egyéb rekonstrukciókat is végrehajtottak az épületben. A beruházás, amelybe a közfoglalkoztatottakat is bevonták, mintegy tízmillió forintos nagyságrendű.

A vidám ünnepségen a játéké volt a főszerep

– A pécsbányai kifejezetten családias jellegű óvoda, ahol ugyanakkor rendkívül magas szintű szakmai, pedagógiai munka folyik – nyomatékosította Őri László. Mint elmondta, ennek oka, hogy a térség adottságai miatt kiemelt feladat az esélyteremtés, emellett a környezettudatos nevelésre is hangsúlyt helyeznek, nem véletlen, hogy az intézmény a zöld óvodák hálózatába is bekerült.

Pál Miklós és Őri László is részt vett az eseményen

Őri László hangsúlyozta, az óvodafelújítás első üteme illeszkedik a városvezetés azon terveibe, hogy Pécsbánya is kiemelt figyelmet kapjon a városi fejlesztések sorában. A közelmúltban ugyanis több olyan beruházás is lezajlott a városrészben, amely nemcsak az ott élők komfortérzetét növeli, de a helyi közösséget is erősíti.

Mint Őri László elmondta, térfigyelőket helyeztek el, ezzel is erősítve a pécsbányaiak biztonságérzetét, felújították a közösségi házat, és KönyvtárPontot létesítettek, valamint a városrészt önálló kulturális eseményt is rendezett, a Gesztenye Liget Fesztivál hamar nagyon népszerű lett. Pál Miklós, a terület önkormányzati képviselője hozzáfűzte, a szociális városrehabilitációs programban is komoly eredményeket értek el, számos ház újult meg.