Megvan az építési engedély a nagyárpádi csomópont átalakítására

A  Baranya Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt, így jövőre megkezdődhet a veszélyes nagyárpádi csomópont átépítése és biztonságosabbá tétele – számolt be Facebook-oldalán a terület önkormányzati képviselője, Csaba István.

Ahogyan már korábban is megírtuk, régóta jelen lévő probléma Pécsett a Kemény Zsigmond utca és az 57-es főút kereszteződése. Egészen pontosan az, hogy a meglehetősen forgalmas csomópont balesetveszélyes, és csúcsidőben rengeteg időbe telik, amíg Nagyárpád felől onnan valaki ki tud kanyarodni. A terület önkormányzati képviselője, Csaba István régóta dolgozik már azon, hogy átalakíthassák a kereszteződést. Most a politikus saját Facebook-oldalán számolt be arról, hogy végre megkapta az önkormányzat az építési engedélyt, így egy nagy lépéssel került közelebb az átépítés.

– Az elmúlt hetek, hónapok hatósági egyeztetéseinek eredményeképp az önkormányzat megkapta a kormányhivataltól az építési engedélyt egy új, rendőrlámpával és gyalogátkelőhelyekkel ellátott csomópont kialakítására – mondta el Csaba István. – Az elkövetkezendő időszakban le kell folytatni a közbeszerzési eljárást, majd pedig reményeink szerint jövő év tavasszal, nyáron megkezdődhetnek a Kanizsai Dorottya és Kemény Zsigmond utcák kereszteződésében a munkák.