Mellár az ATV-ben az ellenzékről: vesztésre állunk

A nyugdíjas baloldali professzor abban is csak a bajt látja, ha a nemzetközi hitelminősítők felminősítik hazánkat, mert azokat már végre helyén kellene kezelni. Mellár Tamás, az MSZP-P-frakciószövetség tagja az ATV-ben azt is mondta, hogy ki kell menni az utcára, és a Suzuki-gyár közös meglátogatása azért volt sikeres, mert „egy dolgozó is kijött, és nyugdíjasok is odajöttek”. 

hirdetés

A baloldali televízió, az ATV vendége volt sokadjára Mellár Tamás, aki azt mondta, hogy a „Parlamentben vesztésre vannak ítélve, ezért ki kell menni az utcára, ne zárják be magukat a házba”.

A baloldali politikus szerint azért volt „abszolút sikeres koordináció” a Suzuki-gyár közös meglátogatása, mert az ellenzéktől mindenki ott volt. Mint mondta, „egy dolgozó is kijött, és nyugdíjasok is odajöttek, és nagyon örültek, hogy ott vagyunk”.

A kérdésre válaszolva egyetértett azzal, hogy a jövőben még az is elképzelhető, hogy később beülnek közösen egy buszba, vonatra szállnak és elmennek egy adott régióba, ahol a problémákról fognak beszélni. Mellár azért azt is megjegyezte: „nem muszáj mindig együtt menni”.

Arról is beszélt, hogy az „ellenzéki politikát az emberek nem nagyon díjazzák sokra, ezt érzékelem. Pedig Pécsett én próbálok kimenni az utcára, a vásárba”.

Az ATV műsorvezetője megmutatta azt a feliratot, amit Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa és Bangóné Borbély Ildikó szintén szocialista képviselő egy olyan táblán tartott, amin nem tudták helyesen leírni a „fojtani” szót, helyette „folytani”-t írtak.

Erre Mellár azt mondta, hogy nyilvánvalóan a kormánypárt játszik rá erre, majd rendkívül elegánsan, professzorhoz méltóan ráfogta egy asszisztensre, egy „segédre” a hibát.

Ez a kijelentés a baloldali ATV riporterénél is kiverte a biztosítékot, aki előbb azt mondta, hogy az emberek jogosan mondják az ellenzékre, „ők tiltakoznak és még egy szót sem képesek leírni”, és leszögezte: „akárki is tette, nem fogná rá egy asszisztensre”.

A professzor szakmai véleményét is kikérték arról, hogy a minap felminősítette Magyarországot a Standard & Poor’s hitelminősítő.

Mellár szakmai véleménye ezzel kapcsolatban az volt, hogy „helyén kell kezelni a hitelminősítőket, mert van ennek valamilyen jelentősége, de ők nem általában mondanak a gazdaságról valamit, hanem befektetőket kívánnak valamilyen módon információkkal ellátni. Csak annyit mondanak, hogy Magyarországon van értelme rövid távon itt és most befektetni, mert többek között viszonylagos magas növekedési ütem van”.

A baloldali sztárközgazdász szerint viszont ez csak egy buborék, aminek az lesz „a következménye nyilvánvalóan, hogy le fog lassulni a gazdaság”.