Mellár lapunktól tudta meg, milyen cégek jönnek, most meg…

A magát jól értesült közgazdásznak beállító zengővárkonyi MSZP-P-s politikus, Mellár Tamás ugyan legutóbbi interjúnk során lapunk munkatársától értesült a nemzetközi cégek pécsi letelepedéséről – amit „nagyon jónak” értékelt –, most viszont újra Pécs gazdasági helyzetét értékeli közleményében.

A szocialista párt mellé szegődő baloldali közgazdász nemrégiben a PécsMa.hu-nak adott interjúban is megerősítette, hogy nem fog befektetőkkel tárgyalni, és lapunk munkatársától tudta meg, hogy milyen nemzetközi cégek jönnek Pécsre. Íme:

Mellár nem tudta, hogy milyen cégek jönnek
PécsMa.hu: – Most Pécsen az amerikai Harman, vagy éppen a gyárat építő thyssenkrupp is mérnököket, szakképzett munkaerőt keres, de az Ormánságban bizonyosan lenne igény betanított munkára is.
Mellár: – Teljesen egyetértek azzal, hogy ha ilyen munkahelyek vannak, akkor azokat támogatni kell.
PécsMa.hu: – Ilyenek jönnek.
Mellár: – Akkor az nagyon jó. A következő feladat az lesz, hogy a város jól együtt tudjon működni az egyetemmel azért, hogy olyan képzések induljanak együttműködve a cégekkel, amelyek a cégek számára hasznosak.
PécsMa.hu: – Úgy tudom, 50 együttműködése van különböző cégekkel a műszaki karnak.

Mellár most a szerinte városvezetésre alkalmatlan, az MSZP-DK által támogatott, a Mindenki Pécsét Egyesület balliberális polgármesterjelöltje nevében küldött ki egy, a város gazdaságáról szóló sajtóközleményt. Ebben értékeli a várost, negatív felhanggal. A közleményben adókedvezményről van szó, amelyeket szerinte adni kell a pécsieknek. A politikus(ok) azonban arra nem tér(nek) ki, hogy az így kieső bevételeket, melyek a város fenntartásához szükségesek, milyen módon pótolja(k) majd. Mindössze konkrétumok és tényszerű adatok nélkül beszél(nek) zsíros szerződések felmondásáról.

Hirdetés