Menekülnek az egyetemről a takarítók

Bár a PTE határidőre fizet annak a fővállalkozónak, akivel a takarítói feladatokra szerződödött, és ez a cég is rendben tovább utalja a pénzzt alvállalkozójának, aki a tényleges munkát végzi, a takarítókhoz már nem vagy csak késve ér el a pénz. Sorban mondanak fel.

hirdetés

A héten hárman is felmondtak – mondta az egyik nő, akit felhívtunk telefonon. Ő ugyan még marad takarítani a szülészeti klinikán, de szerinte azok már leléptek, akiknek gyerekekük van, vagy albérletben élnek, netán rendszeresen kell gyógyszert venniük. Hónapok óta ugyanis nem kapnak pénzt – állítja az asszony.

Lapunkhoz több, elkeseredett hangú levél is érkezett a témában. A takarítók arról panaszkodnak, hogy noha ők tisztességesen dolgoznak, a fizetésüket nem, vagy csak nagy sokára kapják meg a főnöküktől. Mindemellett úgy beszélnek velük, mint a kutyákkal, ami különösen felháborító.

– Aki szólni mer, vagy kéri a pénzét, azt kirúgással fenyegetik és nyilatkozatot akarnak velük aláíratni, hogy sehol nem tehetnek panaszt a fizetés késlekedése miatt – írja az egyik levélben „Krisztina”.

A PTE szóvivője azt állítja, nem tudnak a problémáról, hiszen ők egy céggel kötöttek szerződést a takarításra, amely viszont egy alvállalkozóval végezteti el a tényleges munkát.

– Semmilyen jogi ráhatásunk nincs, hogy a fővállalkozó milyen alvállalkozókkal köt szerződést, illetve milyen feltételekkel foglalkoztat alvállalkozókat – magyarázza Kottász Gergely, a pécsi egyetem szóvivője.

Egy budapesti cégre panaszkodnak a takarítók. Bár kerestük az ügyvezetőt, nem tudtuk elérni. Kiderítettük viszont, ez a társaság pécsi székhelyű volt korábban, a vezetője is itt lakik. Vélhetően szoros rokoni szálak fűzik ahhoz a férfihoz – hiszen ugyanazon a címen laknak Pécsen -, aki szerepel a NAV adóslistáján is.

A fotók illusztrációk!

 • sauro

  Minden igaz amit itt leirtak ,remélem földön futó leszel “ügyvédnő” te gyufafejü szánalmas parazita a timi segnyalóval együtt !!!

 • frigúr

  Kedves Adél.! maga akkor nem ismeri az édes anyját mert igen hogy a dolgozókkal smasszerként viselkedett ,és igen hogy ami ki lett írva az fedi a valóságot volt hogy egy két embernek azt mondta hogy takarodjon dolgozni szó szerint!!!!!!!! ez nem csoport vezetőnek való volt de szerintem még a bőrtőnőben sem bánnak így az emberrel mint ahogy ő bánt a dolgozókkal nem ő általa volt rend és tisztaság hanem az emberek által akik gyomor ideggel mentek a munka helyre mert ő azt sem tudta hogy kell meg fogni a fel mosó nyelet csak dirigálni tudott de azt nagyon de remélem soha itt Pécsen nem fog munkát találni és földön futóvá válik

 • Szöszke

  Kedves Adél.A Kengurunak igaza van úgylátsziík maga még nem éhezett az édesanyjával együtt.Ő mindig időbe kapta a fizetést.Inkább a bérünket kellene kifizetni a 2 havit.Na ebből lett elég.Azt,hogy fogja majd megmagyarázni,hogy nyugdij mellett több mint 4 órát dolgozott amit nem lehetett volna?

 • Lóri

  Az anyukáját a nővérek sem szerették.Ő tényleg gerinctelen.A börtönbe a smasszerok nem viselkednek úgy ahogy Ő.De hál istennek nem gyomorideggel kell dolgozni.

 • Adél

  Kedves kenguru mi az ,hogy mocskos szerintem most lett elég abbòl amit édesanyàmròl TIMIRÕL kiirogat én vàllalom a nevemet ,de úgy làtom itt az emberek többsége olyan gerinctelen,hogy ha màr irogat akkor vàllalja fel a nevét ne mindenféle kitalàlt néven tegyen közzé olyan dolgokat amik nem fedik a valòsàgot! Megköszönném kedves kenguru ,hogy ha ezt befejezné !

 • kenguru

  Én azt is hallottam,hogy egy régi dolgozót rendszeresen terrorba tartotta,hogy kirúgja ha munka után nem jár le hozzá a büfébe.Leszámolt mert nem bírta idegekkel. Elárulta a S.Marinak de ő nem hitte el.Szép kis család.Szívből kívánom,hogy a sors most azt adja nekik amit Ők adtak.Hazugságokat,Terorízálást amit az a mocskos csoportvezető Timike is adott és soha ne találjanak munkát mert nem érdemlik meg.Ja és kolduljanak enni valót amit mi is csináltunk az osztályon ,hogy enni tudjunk mert a fízetést átutalták a S Mari számlájára csak nekünk nem adta oda!!

 • rėka

  Igen engem is meg akart dugni de nem engedtem. azert megcsocsoreszett a csicska

 • csicska Hotter

  Ugy halottam hogy ez a hotter kutya az egyik takaritot rendesen fizette mert megbaszta a vcbe

 • dd

  csepo btvel az élen

 • dudus

  Nekem is van személy tapasztalatom , hogy milyen bunkok. Amikor átvették anno az egyetemtől sorra elküldték az egyetemi takarító nőket aki évekig jók voltak az egyetemnek , azért mert nem tudtak 1 nap.
  alatt 2 osztályon nagytakarìtást csinálni. Én örülök,hogy elmentek . Remélem nem kapnak többé takarìtó munkát.

 • Heni

  Csacska! Sajnos mindig lesznek olyan emberek, akik más embereket taposnak el, hogy saját maguk meggazdakodjanak!

 • frigúr

  ma végre meg jött a takarítok esze mindenki haza ment !!!!!! nem vették fel a munkát

 • Heni

  Hétfőn odamentem egy barátnőmmel, hátha ma megkapja a fizetését, miután leszámolt. A büfébe azt mondták nekünk, jöjjünk vissza kettő, negyed háromkor. Rendben. Kettő előtt pár perccel megyünk vissza, látjuk hogy a két vezetőnő elhajt a kocsival. “Jöjjenek vissza fél háromra!”- ezt hallottuk. Negyed négyig ott álltunk és vártunk. Erre közlik velünk, hogy “Ma már biztos nem jönnek vissza, mert állítólag a könyvelőnél várnak az ügyvédre, mert vele akarják behajtatni a pénzt, amivel a takarítónőknek tartoznak!” Az egyik azt mondja, hogy nem kapta meg a pénzt a kórháztól, a másik meg hogy átutalta a fővállalkozónak, az meg tovább az alvállalkozónak. Akkor most ki hazudik??????????

 • borika!

  Azért az igen igen szánalmas hogy sok ember még ezek után is csak a takarító nőket szapulják!De azért az még szánalmasabb hogy az emberek korházba kerülnek és a takarítót lesik hogy hogy dolgozik na meg a nővért!Kérem ezek az asszonyok ingyen dolgoznak hogy minden renben legyen és tudjanak dolgozni az orvosok és a nővérek!!!Minden tiszteletem a takarító koleganőknek hogy még így is dolgoznak mert ha nem dolgoznának akkor elmaradnának a szülések és a műtétek!!!

 • pöttöm

  Kedves Illés!Az unokájának a köldöke biztos nem attól fertőződött el mert az ápolók internetezek.De sajnos nő létükre a betegek zöme még kezet se mos WC használat után.Egyébként a WC minden nap fertőtlenítve van!De végül is a lánya szülni ment oda,vagy a takarítókat ellenőrizni.A takarítókat van aki ellenőrizze sőt még ember számba se veszik őket!!!

 • PTE

  Kedves Illés….maga annyira sötét…hogy az már szinte világít…mi köze van a maga unokája köldökének a takarításhoz???…és az ápolószemélyzet mit csinál munkaidőben???….de maga megmondta…ez így igaz…mindig a betegeknek van igaza…

 • zoje

  ki derült az is hogy a dolgozok zöme nincs bejelentve

 • csacska

  azt állítja Sándor Mária a takarítók segítetek a csőd szélére nevetséges!!!!!!!!!!!!! és még volt bőr a pofáján ujjakat fel venni a régieket sorba rúgta ki
  szánalmas

 • Kenguru

  Csacska!Felszámolják a céget és már nem is fizet.Szegények,ha ráérek sajnálom őket!

 • csacska

  hál istenek ma a büfét is be zárták az egyik ismerősömnek azt mondták hogy a fel számoló fogja a dolgozókat ki fizetni na addig álljak én fél lábbon majd a munka ügyi bíróság intézkedik

 • Kenguru

  Fővállalkozó alvállalkozó ugyan az.Sokan kértük számlára adja a fizetést,mert szeretne az ember kölcsönt felvenni,de ő azt mondta NEM.És miért nem?Mert ott nem késhet a fizetéssel.De a Timike a csoport vezető az megkapta 10.e előtt.Na annak csak egy ostor hiányzik a kezéből úgy beszél az emberrel mint a kutyával.De majd vissza nyal a fagyi!!!!

 • 12

  Anyám is ott dolgozik és a kedves Sándor Mária és férje tavaly szeptember óta nem fizetnek rendesen csak ígérnek és fenyegetőznek.

 • Éva

  Persze az egyetem is hibás, nem kellett volna megszüntetni a takarítónőknek a közalkalmazotti státuszt, és kiadni a munkát mindenféle jött-ment vállalkozónak akik kutyába se veszik az embert, nem hogy ember számba!!

 • ez vicc de sajnosaktuális

  Két takarító vállalkozó beszélget
  -Te adsz fizetést a takarítóknak?
  -Nem.
  -Én sem.
  -És bejárnak dolgozni?
  -Be.
  -Nálam is.
  -Te nem kellene belépő díjat szednünk tőlük??

 • 2010

  Fő-meg al vállalkozó???? Csoda hogy aki meg csinálja a munkát csak éhbért kap???

 • Sanyi bácsi

  Ibolya és Irma,
  Kedves naívkáim, azért van így ez a felállás, mert különben nem kapná(k) meg a zsírt a megbízó(k) a fővállalkozótól. Na, ki a megbízó, tudjátok?

 • Illés

  Igen egy dolgozónak írtam hogy takarítanak a szülészeten,3 naponta a wct.Azt mondta ez nem igz,pedig tudom a lányom ott feküdt nem kevés ideig.Ja az ápolók se a munkával törödnek,interneteznek,na ezért fertözödöt el az újszülött unokám köldöke.

 • pécsi

  Múltkor volt szerencsém végignézni egy sebészeti osztályon a kórterem takaritását. Egy löttyintés a felmosófa rongyára, majd végighúzva az egész kórtermen, ahol a papok táncolnak. Kérdezni mertem, hogy ez mi volt, erre az volt a takaritónó válasza, hogy amennyi fizetést kapunk, abba ennyi fér bele.

 • ibolya

  Felháborító ez az egész ,nem értem miért nem alkalmazza az egyetem a takarítókat ,,minek kell takarító fő és alvállalkozó ?????

 • Irma

  Vajon mennyivel fizet többet a PTE így a takarításért, mintha közvetlenül alkalmazná a takarítónőket?

 • érhetetlen

  vajon az egyetem miért hagyja, hogy ez így legyen

 • Feri

  Igen, adócsaló az alvállalkozó, és büfét is üzemeltethet ugyanott, a szülészeten persze számlát most sem ad!! szép!! A betegek meg fertőződhetnek…

 • Sylvi

  Szabályozni kéne, hogy ne lehessen továbbítani a munkát alvállalkozónak, ez más területeken is rendszeresen probléma.

 • cave

  szép… a húsevő bacik meg ott csámcsognak a sarokban…