Szirénázó mentő karambolozott

Mentőautó karambolozott egy személyautóval a Rét utcánál. Az egyik egészségügyi dolgozó megsérült.

hirdetés

fotó (4)

Az elsődleges adatok szerint a mentőautó – ami egy beteget szállított arccsont-töréssel a Honvéd kórházba – megkülönböztető jelzéssel fordult ki a 6-osra a Rét utcából.

fotó (3)

Úgy tudjuk, hogy tilos jelzésen hajtott át a mentőautó, míg a főúton közlekedő autósnak zölden világított a lámpa. A KRESZ szabályai szerint azonban ekkor is a szirénázó autónak lett volna elsőbbsége.

A balesetben az egyik mentős könnyebben megsérült, őt kórházba szállították, a személygépkocsi sofőrjének nem esett baja, utasát viszont a kinyíló légzsák ütötte meg.

Az autó sofőrje azt mondta: hallotta ugyan a szirénát, de egy kamion miatt azt nem látta, mire feleszmélt, addigra már megtörtént a baj.

 • a nép hangja

  Ezt sajnos, naponta látja az ember, hogy nem állnak félre ha jön a mentő szirénázva ! gyorsan még előzni akar , példás büntetést nekik , tanuljon a többi belőle !

 • Fecóka

  Ez a tipikus figyelmetlenség következménye , mert hogy nem láttam !
  Ez a folytonos magyarázkodás már picit unalmas , ikább ismernénk el a hibánkat .

 • öreg

  Kedves pécsi! Azért választotta a hátsó útvonalat, mert 1 rövidebb az út; 2 kevesebb kereszteződés található rajta; 3 kevesebb jelzőlámpás kereszteződés található rajta; illetve 4 mert kevesebbet kell kanyarognia, jobb az út minősége. ( A mentősofőr célja, ha beteget szállít nem feltétlen a legrövidebb út, hanem a szállítási trauma minimalizálása, jelen esetben arccsont törött betegről van szó, így ez nagyobb prioritást élvez)

 • pécsi

  Ha a HK-ba vitt beteget, akkor miért nem balra kanyarodott a mentő? Szerintem az a legrövidebb út, nem a hátsó felüljáró. Szrintem teljesen logikus, hogy a külső sávban lévő kamiontól nem látta a mentőt, ami jobbra nagyívben fordult a 6-os útra, igy találkoztak a belső sávban a képek szerint. Szerencse, hogy uránváros felől nem jött semmi.

 • Papa

  laszló.me gondolja hasunkra csapunk oszt gyerünk??? Valószínű okkal siet az aki segítséget nyújt a sérült, bajba jutott embertársunknak legyen mentő tűzoltó rendőr!!!!! Ön lenne legjobban felháborodva , ha Ön vagy hozzátartozójához “csak kikocsikázunk mert meg kell vizsgálni -egyébként – megkülönböztető jelzéseknek szokták nevezni – a szirénát párosulva kék azaz kék fénnyel!!!!!!!!!!!!!! Nem hiszem a jogosultság kérdőjelezhető nem Ön fogja eldönteni!!!! Így jó ez mindenkinek!!!! Önnek is ,ha ne agy isten rászorul a segítségre !!!!!!!!!!!!! Vette???????

 • schubi

  Senkinek sem kell az észt osztania, főleg nem az úrvezetőknek (maradjanak csendben )!!!

 • MZ/X

  Szépek ezek az új kiák 🙂 Persze nem törve hanem egybe. Én figyelnék ha új kiám lenne mert nem lesz olcsó a javítása.

 • Márk

  Valószínűleg egyik fél sem látta, láthatta egymást a kamiontól, ezért abban a pillanatban (ha az utólagos okoskodást félretesszük) senki nem számított rá.
  Biztosan volt jobb dolga mind két félnek, ráadásul ez nem kis anyagi kár (karácsony előtt pláne), ezért sem kéne őket jelzőkkel, meg tanácsokkal ellátni, mert komolyan bárkivel előfordulhatott volna…

 • Akkor is …

  Mivel a saját elmondása szerint is egy kamion miatt nem látta, csak hallotta az esetet, ezért számomra eléggé egyértelműnek tűnik, hogy ment a belsőben bambán, és mikor a kamion fékezett a külsőben, ő csak ment tovább a szirénát hallva. Mikor a kamion mellett elhaladt, már késő volt …
  Nem a mentős a hibás!
  Bár ezt sokan kételkedve fogadják a fotelben, míg nem szorulnak rá, de a mentős azért szirénázik mert siet, illene elengedni/lehúzódni.
  Hirtelen fékező kamion mellet meg illik fékezni, mert akár egy gyerek vagy kutya is lehet aki átfut pl.

 • Gerzso

  Ha a személy és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti /na akkor lehet a kresz szabályait figyelmen kívül hagyni /

 • Xman

  Valóban nem halk, de nekem mentősofőr mondta hogy nekik kötelességük meggyőződni arról hogy megkapják-e az elsőbbséget, mert karambol esetén Ők a hibásak ha nem így tesznek…

 • laszló.me

  Meg kell vizsgálni a sziréna jogosságát!!!!!!!!!!!!!

 • elsőbbség

  Az oktatóm mindig azt mondta: Akkor van elsőbbségem, ha azt meg is adják.

 • Juddy87

  Mert a f.nak nem lassít, áll meg ha hallja a szirénát…. Nem olyan halk az….