Mi minden történhet egy limuzinban?

Bizonyára sokan kíváncsiak rá, hogy miként zajlik egy limuzinos utazás, mennyire lehetünk magunk az utastérben, mi minden eshet meg egy ekkora autóban. Utánajártunk.

hirdetés

Ha egy limuzin cirkál az utcán, gyalogosok, autósok egyaránt megfordulnak utána. Nem túl gyakori látvány ez Pécs utcáin. Bérelve azonban bárki kipróbálhatja, milyen egy ilyen luxuskocsiban ülni. És valóban: gyakori ajándék ez esküvőre, szülinapra, különféle ünnepi alkalmakra. Maradandó élmény, az biztos.

Király Nelli, a Pécs Limuzin ügyvezetője elmondta, a tavaszi-nyári időszakban leginkább esküvőre, esküvői ajándékként bérelnek limuzint, az év másik felében főként születésnapokra, leánybúcsúkra veszik igénybe a szolgáltatást. De a forgalomra nem lehet panasz, a limuzin óriási élmény mindenki számára, aki beleül.

– Ugyan nagyon extrém alkalmakról nem tudok beszámolni, különös kérések és alkalmak bizony akadnak néha. Egyszer egy férfi már jó ideje nyaggatta párját, hogy mondjon fel munkahelyén. Mikor hosszú idő után a hölgy megtette a nagy lépést, munka után egy meglepetéslimuzin várta őt az utcán. Ők így ünnepeltek.

esküvői limuzin
Nyáron leginkább az esküvők slágerkelléke a limuzin

Egészen kicsik is szoktak utazni, az 5-6 évesek is teljesen odavannak érte. Sőt, iskolás csapatok is megfordulnak, őket is teljesen megbabonázza az autó varázsa. Idősebbek főleg születésnapokat, évfordulókat koronáznak meg egy-egy utazással.

– Sofőrnek lenni egészen más világ. Én vagyok egyedül, aki felügyel az autó utasaira, egy kis felhúzható ablak van, ahol kommunikálni tudok a vendégekkel. Általában semmi olyan nem történik, ami indokolná, hogy teljesen elszeparálják magukat tőlem – mondta limuzin sofőrje.

Nem az a fontos, hogy merre megy az autó, hiszen a belsőt élvezik az utasok, általában nincsenek külön kívánságok. A limuzin hosszánál fogva persze nem fér be minden kis utcácskába, illetve a meredekebb hegyoldali emelkedőket, szűk kanyarokat sem vállalják be.

– Limuzin a luxus érzését is adja. Ennek megfelelően lassan szokás vele haladni, ilyen szolgáltatás esetén nem is rohan az ember, kiélvezi a szituációt. Senki sem örülne annak, ha a pohár pezsgő az ölében landolna. Tehát a sebességre is figyelni kell – mesélte.

– Sok ajánlatot kell visszautasítanom – rengetegen kínálnak itallal, a lánybúcsúkon sokszor hívnak meg buliba. Ezeknek az agitálásoknak persze nem szabad eleget tennem.

A lánybúcsúk egyébként is emlékezetesek tudnak maradni, annak ellenére, hogy komolyabb incidens még nem történt. Egy csapat lány elég hangos tud lenni, akadt, hogy egyikük egyszer felsőjétől megszabadulva hajolt ki az ablakon, hogy mindenki szemügyre vehesse. És természetesen a zene is a bulik szerves része, ezt mindenki maga válogathatja – nem egyszer dübörög a hangszóró.