Miközben szavaztak, betörtek a suliba

Miközben az iskolában a polgárok békésen szavaztak, bűnözők törtek be az intézmény médialaborjába fényes nappal. A szavazókörben ülőket nem igazán izgatta a dolog – az igazgató szerint.  Egy ötödikes kislánynak volt a legtöbb esze.

hirdetés

A keleti városrészben található  Török István utcai iskolában vasárnap két szavazókört is kijelöltek, ahova este 19 óráig mehettek voksolni a választók. Az épület alsó szintjére 18.30 körül törtek be ismeretlenek, az ottani médialaborból akartak lopni – ám végül csak rongáltak.

– Perceken keresztül üvöltött a riasztónk, de ez a felső szinten lévő szavazókörökben senkit nem érdekelt – mondta Czimmer Tamás iskolaigazgató. – Egy ötödikes lány győzködte a delegáltakat, hogy hívják már a rendőrséget. Végül csak ezért  tették meg.

czimmer tamás
Kiakadt az igazgató

Az igazgató szerint azonban azt mondták a zsaruknak, hogy az eset nem zavarja a választást.

– Egyszerűen nem értem, hogyan lehettek ennyire közönyösek az emberek a szavazókörben  – mesélte az igazgató, aki kedden tett feljelentést a rendőrségen. – Ha néhány percen belül ott vannak a rendőrök, akkor még a tetteseket is elkaphatták volna, a két csuklyás menekülő alakot ugyanis látták a környéken játszó gyerekek elfutni – tette hozzá.

Lovász István, a helyi választási iroda vezetője is azt mondta, hogy valóban nem zavarta meg a választás rendjét a betörés, a szavazókört nem érintette az eset, ezért választójogi értelemben nem volt szükség intézkedésre.

Az persze más kérdés, hogy eközben egy másik bűncselekményt követtek el, lopni próbáltak. A betörők végül nem vittek el semmit, mert megijedtek a riasztótól, de bosszúból összetörték a berendezést, értékes műszaki cikkeket rongáltak meg.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a történteket. Elmondták: adataik szerint este 7 óra előtt nem sokkal történt az eset, viszont az ügyeletükre csak 20:19-kor érkezett a bejelentés. Mire 15.20 percen belül kiértek, már nem sokat tehettek.

 • Coll

  Az is szégyen, hogy rongáltak, de nagyobb szégyen az, hogy felnőtt emberek ülnek egy intézményben, szavazó biztosok, üvölt a riasztó és csak halgatják, mert a szavazást nem zavarja. Emberek! Margííít nóóóóórmáliiiiis! Vagy a közvagyon védelme állampolgári jogon megszűnik amikor valaki savazó biztos lessz. Gratulálok az ott levőknek.

 • Viki

  mért rongáltak vandálok és idióták….szégyen

 • Anyuka

  Fontosabb volt a Szavazás Mind A Betőrés?! Ijebkor mindenki egy másra mutogat! Nem az igazgató úr a hibás! De jó hogy már nem ott lakunk!Hősők tere egyre Gázosabb!

 • Jocó

  Istenem hát milyen egy kutya választóbizotság volt az iskolában. Mi az hogy nem vettek tudomást a betörésröl, és hogy nem érdekelte öket??? Hol van itt a szolidaritás??? Ök a felesösek az incidensért, öket kell felelösségre vonni, mivel egy büncselekményt nem jelentettek be idöben a rendörségen, és igy nem akadályozták meg azt. Illetve szerencsére meghiusult, mert ugye a betörök elmenekültek rövidesen a riasztó halalatán. Ur Isten milyen világban élünk, az emberek miért nem figyelnek jobban egymásra???

 • A megbízott,megbízottja

  Így van,ahogy a kollégám reagált az esetre,én is közelről ismerem a tényállást! valóban a választási bizottság nem igazán izgatta magát az eseten,végül is az Őrájuk szavazók voltak az el követők! Nem baj,lényeg hogy nincs cigány bűnözés,és minden nagyon fasza ebben az országban!! Vicc az egész rendőrség is!

 • A megbízott

  Tisztelt “felháborodott állampolgár”! Igaza van az esettel kapcsolatban valóban sok a pontatlan információ.Ilyen pl.: a riasztás időpontja és a rendörség reagálása az esetre.Az esetet közelről ismerő (érintett) személyként A következőket tudom elmondani: a riasztó megszólalásától számított 10-percen belül az iskolát képviselő személy a biztonsági szolgálat álta értesült a betörés tényéről 15-percen belül pedig a biztonsági szolgálat megbízottja is a helyszinre érkezett .Miután a betörés ténye és pontos helye ismerté vált (15-20perc) értesítve lett a választási bizottság vezetője és a rendőrség——ami elgondolkoztató az ennek a két szervezetnek a reakciója A választási bizottság szerint nem zavarta meg a választási rendet(ezek szerint akár az épületet is kibonthatták volna alóluk)——-A rendőrség pedig az első telefonhívásra érdemben nem is reagált(csak annyit közöltek a betelefonálóval,hogy előbb határozza meg a kár nagyságát . A második rendőrségi értesítés történt a jelzett időpontban ahol egyértelműen elhangzott,hogy az épületben választás folyik és az okozott anyagi kár eléri ill: meghaladja az 50000ft.-ot. A rendőrség csak ekkor reagált érdem ben mégpedig olyan elképesztő sebességgel,hogy több mint egy óra elteltével érekztek a helyszinre Csak a pontosság kedvéért kívántam ezt leírni —- mivel a rendőrséget másodszor értesítő személy én voltam!

 • kezdet

  hat ez meg csak a kezdet nem is tudja senki elkepzelni mi lessz meg itt az iskolai betores csak egy a szamos buncselekmeny kozul ami az orszagra var kellemes 4evet mindenkinek elcseszte ismet a nep !!

 • hm

  Na, elkezdődött, pedig még csak kedd van…. Mi lesz itt a 4 év alatt??? De a TÖBBSÉG EZT AKARTA! Én nem……:(

 • Én mindent tudok !

  Kedves nagyon felháborodott állampolgár ! Vasárnap este megtörtént a bejelentés, és hétfőn adta át a Kapitányság a Gyárvárosnak az anyagot, ezért kedd reggelre hívták be az Igazgató urat .

 • Egy nagyon felháborodott állampolgár

  Kérdéseim: – csak nem a közösségi házból átment fideszes szavazók voltak?

  -az Igazgató Úr miért csak kedden tett feljelentést? Nála, vagy megbízottjánál nem jelzett a riasztásért felelős rendszer?

  Nem kérdés, megállapítás:- sok az ellentmondás a jelzett időpontokkal kapcsolatban!
  – egyszerűen felháborítónak tartom, hogy ” felelős” emberek ilyen közönyösek legyenek!

 • realista

  Régen is történtek események abban az iskolában . 1977-ben egy diák elcsente az orosz tanítást segítő kazettákat és mire az megkerült már a Neoton família zenélt rajta .
  A sors fintora , hogy most egy somogyi faluban él az illető, ahol elment a falu báljába és mire hazaért lebontották a fürdőszobáját .
  Ezek csak “színes” hírek .

 • Egy nagyon felháborodott állampolgár

  Kérdéseim: – csak nem a közösségi házból átment fideszes rajongok voltak a tettesek?
  – az Igazgató Úr miért csak kedden tett feljelentést? Nála, vagy a megjelölt felelősnél nem jelzett a riasztásért megbízott rendszer?
  – a jelzett időpontok között sok az ellentmondás! – Ez nem kérdés, ez megállapítás?

 • Névtelen

  Cigók 😀

 • Pecsgirl

  Ez Magyarország! Üdvözöllek körünkben. Ahol senkit nem zavar semmi. Ahol a segítség nyújtás luxus. Ahol mindenki csak a saját érdekeit tartja szem előtt…..

 • nolan

  a szavazast nem zavarta….. yuhejj….. CSAK epp az iskolaba tortek be, es ott volt egy rakas allitolag a szavazasert felelos ember. Az iskola epulete nem az ovek! helyet aptak benne, egy napra, es azido alatt igenis az o felelosseguk! Plane, hogy szol a riaszto!!!! Mi a frasz tortenik ebben az orszagban???? tenyleg ennyire nem erdekel senkit, hogy szol a riaszto? ott ultek a csengon!

 • Névtelen

  a fidesz mindent vitt!!!

 • blum attila

  csodàs. 37 èves vagyok oda jàrtam oviba suliba de soha nem volt ilyen. Itt làtszik a mai nyomor. Sajnàlom az iskolàt ès a volt tesi tancimat. Szebb jövöt!