Patch Adams Pécsen

A bohócdoktorok egyik atyja, Patch Adams Magyarországra látogatott. Elsőként Pécsett az orvostanhallgatók találkozhattak a különleges orvossal. Előadásában a gyógyítás emberi oldaláról és a szeretetről beszélt.

hirdetés

Hosszú, kék hajjal és ufókat ábrázoló ruhában jött gyógyítani Pécsre Patch Adams, az amerikai filmből is jól ismert komikus doktor. Patch az orvoslást azzal kezdte, hogy annak aki kérte, szivárványt rajzolt az arcára. A világszerte ismert különleges gyógyításra több százan voltak kíváncsiak Pécsett.

[youtube url=”http://youtu.be/byPJ22JDFjI” width=”650″]

– Láttuk a filmet és nagyon tetszett. Most hallottuk, hogy jön Pécsre ezért jöttünk megnézni – mondta Sólyom Tamás.

Az egyik gyermekorvos szerint félig csoda, amit Patch művel a gyerekekkel.

– Bele tud mászni a gyermeki lélekbe annyira, hogy egy depressziós gyerekből is tíz perc kicsal egy vigyort. Ez azért nem kis dolog – tette hozzá Etlinger Péter.

patch adams

Patch Adams 1971 óta járja a kórházakat világszerte. Hivatása onnan indult, hogy rezidensként nem tetszett neki, amit látott a kórházakban. Ezért a fehér köpenyt piros orra és színes ruhákra cserélte, a gyógyítás vágya azonban megmaradt. Magyarországon először Pécsett mesélt életéről és a szeretettel való gyógyításról.

– Megpróbálom ösztönözni a fiatalokat és elmagyarázni az orvostanhallgatóknak, hogy lehet másképp is gyógyítani. Úgy hiszem, ennek az alapja a humor és a játékosság, melyet elengedhetetlennek tartok a test és a lélek gyógyításában – nyilatkozta lapunknak Patch Adams.

A bohócdoktor négy évtized alatt több mint 120 kórházban, több százezer gyereket látogatott meg. Most Pécsett egy napot töltött el, ahol a Pécsi Tudományegyetem orvostanhallgatóinak kérdéseire válaszolt.

hirdetés