Mit tud a nyugdíjas?

ki-mit tud3

hirdetés

Hetven produkcióval több mint 220 időskorú ember mérte össze tehetségét Pécsett az Idősek Ki mit tud baranyai elődöntőjén. A vetélkedőt a megyei önkormányzat Papnövelde utcai dísztermében tartották meg, azon több műfajban is képviseltették magukat a jelentkezők, például ének, vers, próza, festészet, bőrdíszmű-készítés tekintetében.

ki-mit tud2

A megnyitón Páva Zsolt polgármester azt mondta, hogy a vetélkedővel az időskorúak lehetőséget kaptak, hogy bemutathassák tudásukat, ezzel is tanúsítva, hogy a művészet mindenkiben megvan és kortalan. – A kultúra városának, Pécsnek különösen fontos, hogy az idősek számára is legyenek programok, kikapcsolódási lehetőségek. Nagy öröm volt számomra, hogy nemcsak a fiatalok, hanem az időskorúak is szívesen részt vesznek hasonló eseményeken – jelentette ki Páva Zsolt.

ki-mit tud10

Az „Idősek határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedőjének” országos elődöntőjét a jövő év elején a Zsolnay Negyedben, a döntőt pedig a Budapesti Operettszínházban rendezik meg, mindkét eseményen nagynevű zsűri értékeli a produkciókat. A nyeremény mindenki számára meglepetés lesz.