Pár ezerért öltek

Szakértők meghallgatása miatt napolták el szeptemberre a cserdi darabolós gyilkosok ügyének tárgyalását. Nem tudni, hogy az áldozatot mikor darabolták fel és égették el. Feje soha nem lett meg.

hirdetés

Szinte az egész tárgyalás alatt takarták az arcukat és többnyire rezzenéstelenül hallgattak azok a vádlottak, akik az ügyészség szerint brutális módon ölték meg a 45 éves B. J.-t Cserdiben. A vád szerint előbb agyonverték, majd felgyújtották, feldarabolták, lefejezték áldozatukat 2010 nyarán Cserdi-Szőlőhegyen. A Pécsi Törvényszéken hétfőn ismét szakértőket hallgattak meg, miután szerették volna tisztázni, pontosan milyen szerepük volt a gyilkosságban. Ám a hatalmas tűz után kevés csont maradt az áldozat után, és csak 12 ép bordát és 8 roncsoltat találtak meg a nyomozók, így nem tudni, hogy az azokon lévő sérülések az égetés előttről, vagy az utánról származnak. A tárgyaláson szerették volna azt is tisztázni, hogy az egyik elkövető bakancsán talált emberi maradvány akkor került-e rá a lábbelire, amikor megrugdosták, vagy amikor már halott volt és a nyomokat akarták eltüntetni az elkövetők.

A szakértők azonban éppen a pusztító tűz miatt nem tudtak ezekre a kérdésekre teljes bizonyossággal válaszolni. Az ügy tárgyalási szünetében a vádlottak egyik kirendelt ügyvédje is azt mondta, nem tudni, hogy pontosan miképpen történt a bűncselekmény. Az is elképzelhető, hogy az áldozat még élt, amikor felgyújtották, és az is, hogy az égetés előtt fejezték le.

A gyilkosságra az elkövetés után több mint egy évvel derült fény, miután a 45 éves áldozat eltűnése ügyében indított közigazgatási eljárás nem vezetett eredményre. A rendőrség 2011 végén azonban olyan információkhoz jutott, amely szerint a férfi bűncselekmény áldozatává válhatott, ezért újabb eljárás kezdődött. A nyomozás során került látókörbe K. J. és D. Cs.

A két férfi és egy nő – az ügy harmadik vádlottja – együtt lakott Cserdi-Szőlőhegyen egy házban, majd az áldozat 2010 májusában bejelentkezett K. J. lakásába, de nem tartózkodott ott folyamatosan. Az ügy érintettjei valamennyien alkalmi munkából éltek. A bűncselekményt az előzte meg, hogy a vádlottak tudomására jutott, hogy 2010 augusztusában a sértett több heti munkabérét kapta meg. A vádirat szerint gyilkosság napján D. Cs. belekötött a sértettbe és több alkalommal fején ököllel megütötte, combjánál megrúgta, majd a verésbe beszállt a Kesztyűs is, aki taposta és tovább rugdosta az áldozatot. A sértett többször próbált elmenekülni, de egy baseballütővel tarkón ütötték. Miután az elkövetők észrevették, hogy a férfi már nem él, elvették tőle mobiltelefonját és a munkabéréből maradt 15 ezer forintot.

A vád szerint ezután az udvaron lévő szemétgödörhöz húzták a holttestet, majd szeméttel, fával felgyújtották. A test reggelig égett, majd a maradványokat egy szatyorba tették, de a fej nem fért bele, ezért azt levágták, amely azóta sem került elő. A többi testrészt egy elhagyott ház udvari wc-jébe próbálták elrejteni, de az nem sikerült, ezért egy kiszáradt kútba dobták. Az ügy harmadik, bűnpároltással gyanúsított vádlottja, egy fiatal lány a sértett volt feleségének kiadva magát azt mondta az áldozat anyjának, hogy ne aggódjon fiáért, mert újra együtt vannak – holott már régen volt.

K. J.-t egyébként egy másik bűncselekmény miatt is elítélheti a bíróság, miután egy másik férfival közösen egy 20 centis késsel és baltával súlyosan bántalmazott két embert Cserdiben.

A Pécsi Törvényszék szeptemberben hoz ítéletet az ügyben.