Fantasztikus terepasztal

Vasútmodell

hirdetés

Egyedülálló modellvasút-kiállítás nyílik hamarosan Pécsen – tájékoztatta lapunkat a terepasztalnak állandó otthont biztosító Zsolnay Kulturális Negyed. Az újítástól azt várják, hogy még több modellrajongó és családos látogat ki a komplexumba, annak is az E16-os épületébe.

A részletekről csak a jövő héten tartanak sajtótájékoztatót, de azt már tudni lehet, hogy Pécsen lesz az egyetlen állandó kiállítás Magyarországon a nullás méretarányú modulasztallal. Európában is csak tíz helyen van hasonló. Érdekesség, hogy a nullás mozdony súlya elérheti a 2-3 kilogrammot is, digitális technikára épül, hangot ad, füstöl és a jelenleg Magyarországon bemutatott méretarányok duplájaként kell elképzelnünk – természetesen nem csak a szerelvényeket, hanem magát az elkészült terepet is.

A kiállítás különlegességét adja, hogy nem csak messziről csodálhatják a terepasztalt a látogatók, hanem ki is próbálhatják annak modelljeit: gyerekek és felnőttek egyaránt játszhatnak a terepasztalon. A játékpark üzemeltetőinek célja, hogy a számítógépek mellől visszavezessék a gyerekeket a valódi játékhoz.

Vasútmodell1

A szervezők azt ígérik, a kiállítás folyamatosan bővülni fog, korszakonként, történeti tényekkel mutatják be a vasút történetét. A cél, hogy Közép-Európa legnagyobb állandó parkját hozzák létre e méretarányból. A kiállítás mellett kisebb manufaktúrát is kialakítanak, ahol megtekinthető, hogyan készülnek a tereptárgyak, ötleteket meríthetnek a hobbimodellezők.

A kulturális negyedben a mostani újítást előkészítő T Project csapata már az év elejétől működtet játékparkot az E16-os épületben. Az Elektronikus Modelljárművek Játszóházában 20 éves kiállítói tapasztalat gyűlt össze, már jelenleg is ki lehet próbálni pályaautókat, offroad modelleket, kötött pályás versenyautókat és vasúti modelleket.

Fotók: tproject.hu