Most nagyon kell a segítség ennek a pécsi családnak

Nincs könnyű helyzetben a pécsi Meitert Anikó és családja: a háromgyermekes édesanya a közeljövőben adhat életet egy újabb jövevénynek, de otthon nincs egyszerű helyzetben. A családi ház ezer sebből vérzik, vizesednek a falak, rohad a padló. A nő édesanyja most a Mosolymanó Egyesülethez fordult segítségért.

hirdetés

 

Szerető családba, de nehéz körülmények közé érkezhet Meitert Anikó negyedik gyermeke nemsokára. A rászoruló pécsieknek minden támogatás jól jön, hiszen a házra is ráfér a felújítás.

Az édesanya lapunknak elmondta: kilencéves a legnagyobb gyermek, a középső hét éves lesz, a kicsi pedig három és fél. A negyedik gyerkőcöt március elejére várják, de nincs kizárva, hogy már előbb megszületik.

Két szerető báty…

– Jelenleg párommal együtt öten élünk egy fedél alatt. Ő szobafestő-mázoló, a munkája mellett és amikor otthon van, rendszeresen segít nekem a gyermeknevelésben, háztartásban – mondta a kismama lapunknak. Meitert Anikó azt mondta, hogy leginkább babaholmikra volna szükségük, de bármilyen segítséget szívesen fogadnak, legyen az akár élelmiszer, akár építési nyersanyag a ház felújításához.

…és egy nővérke várja majd a most születendő kicsit

Meitert Anikó elmondta, két és fél éve költöztek mostani házukba Györgytelepről, egy ennél is lerobbantabb házból. Amikor megérkeztek, nekiláttak a rossz állapotban lévő ház felújításának, mivel nagyon el volt hanyagolva az épület, csak a víz volt bekötve. Sokat dolgoztak rajta, kifestették, de mindhiába: vizesedik a fal, a tető is borzasztó állapotban van, a padló rohad, a legnagyobb gondot pedig a rossz szigetelés okozza.

A képekből jól látszik: aggasztó a ház állapota

– A karácsony, az ünnepek jó hangulatban teltek, hiszen rengeteg segítséget kaptunk a megelőző hetekben különféle jótékonysági akciók keretein belül. Szerencsére a gyerekek még annyira nem érzik a helyzet súlyosságát – tette hozzá.

A nagymama indította el a segítségkérést. Elmondta, a gyenge nyílászáróknak hála, nagyon sokat kellett fűteni a tavalyi szezonban, tetemes adósságot halmoztak fel. Így mielőbb ki kellene cserélni az ablakokat.

Elmesélte, volt olyan, hogy a felhalmozott tartozásoknak köszönhetően azon kellett tépelődni, aznap este vagy villany legyen, vagy meleg víz.

A nyílászárók is pocsék állapotban vannak

– Sajnos Anikó veszélyeztetett terhes: gyermekkorában ki kellett venni egyik veséjét, ráadásul már a negyedik gyermekét várja. Szerencsére egyelőre minden rendben a kicsivel – fogalmazott.

Az önkormányzat felajánlotta, hogy segítenek egy másik lakásba költözni, de a család szeretne itt maradni, felújítani ezt a házat.

Azonban már több helyen összefogtak az ismerősök, barátok, sokfelé eljutott a Meitert család segítségkérése. A nagymama intézkedése nyomán a Mosolymanó Egyesület Facebook-oldalán is megjelent egy felhívás. Az óvodában, ahová a gyerekek járnak, ezt szintén közzétették, ott is sokan segíthetnek a családnak. Sőt, a Biokom is megajándékozta őket tűzifával.

A Mosolymanó Jótékonysági Egyesület Facebook-oldalán lehet segíteni a családnak.

 • Tar Zoltán

  Ja, mert a mai korban a felelős sex nem létezik, se a fogamzásgátlás, se az óvszer, se az elköttetés, se semmi.. Csak az van, hogy verd bele a lyukba a fehéret azt cső…

 • Tar Zoltán

  Kedves Nocy…
  Akkor, ha nekem nem telik új plazma tévére azért vállaljam be aztán kuncsorogjak az árára?
  Igaz, egyszerűbb a segélyért, csp-ért, adókedvezményért még egy gyereket csinálni (már 3nál adómentes a család lényegében…), mint elgondolkodni, hogy bazd a szarba szülök, szar élete lesz a gyereknek, megéri ez? Persze jobb kérni, mint lopni, de ha gondolkodtak volna időben nem kéne most kuncsorogni.. Meg aztán a gyerekeknek is milyen felemelő azt látni, hogy anyuci-apuci kuncsorog…
  ’90-s években születtem, anyám egyedül nevelt évekig, kuncsorgás és kéregetés nélkül!!! Inkább elment 16 meg 18 órákat dolgozni 2 (KETTŐ BASZOD!!!!!) munkahelyre… A mai emberek felfogásával van a gecinagy probléma.. Egyszerűbb baszni, mint számolgatni meg gondolkodni….

 • Nocy

  Kedves negyvenötéves!
  Tudja a sors utjai kifürkészhetetlenek,egyszer add egyszer elvesz,gondolom ezt már maga is tapasztalta. Az elején nem volt semmi ilyen anyagi gond ,amint már emlitettem az utobbi időben lett ilyen nehéz az életük…de ezt mind nem dogom még egyszer leírni. Viszont nem hiszem el h ön még nem volt a (padlon). Mert ha valóban így van akkor magának különösen jó élete lehetett. Vagy örökölt,vagy külföldön van vagy a szülei segíteték esetleg nagyon bejött magának az élet. Ne felejtse el ,régebben jobb volt az élet mint ahogy a ft minősége és értéke is.
  Az hogy most már rákényszerülnek a tesómék a segítségre az nem csak a gyerek csinálás kérdésétöl függ hanem ettöl a remek életöl h a ft gyengül az árak a plafont verik lassan. Nyilván teszek érte h több gyerek ne legyen hogy ne kerüljenek mégnehezebb helyzetbe,hogy (ne legyen több felelötlenség). Inkább segítséget kérjenek mint hogy lopjanak. Vagy az jobb lenne ha lopnának? Akkor meg azért lennének negatív enyhén gunyos komentek. Aki nem tudd vagy nem akar segíteni az akkor inkább ne is komenteljen. Aki tudd segíteni az akkor segítsen mint hogy megkővezze a másikat szavakkal.

 • Nocy

  Persze, ez érthetö hogy így gomdolta. Azért reagáltam így mert az ahogy írta az nekem bánto volt. De semmi baj,megbeszéltük. 🙂 Egyetértek azzal hogy ha ilyen nehéz valakinek a körülménye akkor ne válaljon ennyi gyereket. Viszont a nővéreméknek az utobi időben lett ilyen nehéz az anyagi helyzetük. Nem tervezték ezt a negyedik gyermek viszont késöbb derült ki hogy lesz még egy baba,késöbb jelentkeztek a jelek meg mire megtudták oldani hogy eltudják vetetni,kifutottak az időböl ,mivel késöbb sikerült össze szedni rá az összeget ami nem olyan jelentős,de a mostani anyagiak miatt ez gondot okozott. Ezért is akar tenni azért hogy több gyerek ne legyen már.

 • negyvenötéves

  Nagyon sajnálom, hogy a véleményemmel megbántottam! Csak sajnos az első gondolatom ez volt, hogy miért??? Miért kell valakinek 3-4, több gyermek, ha nem tudja felelősen, normális körülmények között nevelni őket. Tudja, szeretetből nem lehet megélni!!! Sajnos! És ilyenkor a gyermekek isszák meg mindennek a levét!

 • negyvenötéves

  Kedves Nocy! Tudja, én gondolkodtam, mielőtt azt az egy gyermeket vállaltam, aki van! És tovább gondolkodva, NEM MERTEM még egyet szülni, mert úgy gondoltam, hogy felelősen ezt az egyet fogom tudni felnevelni, kuncsorgás és mások segítsége nélkül. Ennyi. Irigy nem vagyok, nincs mire! Sőt továbbmegyek: a gyerekem kinőtt ruháit (sokszor vadont újakat is) le szoktam adni jótékonysági szervezeteknek. Nem a kuka mellé teszem, és nem próbálom őket eladogatni féláron.

 • Nocy

  Tudja nekem kicsit bántó volt mivel a tesómrol van szó. Viszont megfogalmazhatták volna úgy is h (Igaz h sok gyereket válaltak ami nem kellett volna esetleg ,de mi volt az oka annak hogy a nehéz helyzetük ellenére megtartották a 4.-k születendő gyereket?)
  Csak h tudjanak róla méghozzá tölem. ->Viszont sajnos nem tudták már elvetetni,de több gyereket nem szeretnének mert ez nekik megterhelö már így is ,és tesznek róla hogy le legyen több.

 • Mária Rózsáné Hunyadi

  Kedves hozzászóló ! Az előző hozzászólók elmondták a véleményüket, minden bántó szándék nélkül.Megtehetik,mert ez egy nyílt oldal.A “szépen, nőiesen megfogalmazva” leírt tanácsát elsősorban saját maga kellene,hogy betartsa. Ha a cikk alapján mindenki a “saját dolgával” foglalkozna, ki küldene bármilyen adományt,segítséget ennek a családnak ?

 • Nocy

  Kedves negyvenötéves és Erika https://uploads.disquscdn.com/images/7442e49cc7311db2c18177f4ed091c67577a319668bdaca25faf369be599f95f.gif Szabó. Az csak egy dolog hogy ennyi gyereket válaltak,az az ö dolguk,viszont nem kell másoktol irigyelni a segítséget. Viszont kérdezem én annak aki 10-12 gyereket válal a színte semmire azt mért nem szólják meg így,azoknak miért segítenek? Talán azoknak se kellett volna beválalni? Vagy talán jólvan az úgy? Szépen nőisesen megfogalmazva ,foglalkozannak azzal ami a lábuk között van meg a saját dolgukkal és ne a máséval. Ha nem tudnak egy jó szót szólni vagy segíteni,akkor legyenek szívesek behúzni a cibzárt a szájukon és azt erősen le lakatolni. Biztos leenne mit firtatni maguknál is.

 • erika szabo

  Minek ennyi gyereket vállalni ha nincsenek meg megfelelő körülmények?Látom nagyon divatba jött a gyüjtés rászorulóknak ! Hajrá!

 • negyvenötéves

  És ezekre a körülményekre még csináltak egy 4. gyereket is…gratulálok!