Most nagyon kell a segítség ennek a pécsi családnak

Nincs könnyű helyzetben a pécsi Meitert Anikó és családja: a háromgyermekes édesanya a közeljövőben adhat életet egy újabb jövevénynek, de otthon nincs egyszerű helyzetben. A családi ház ezer sebből vérzik, vizesednek a falak, rohad a padló. A nő édesanyja most a Mosolymanó Egyesülethez fordult segítségért.

hirdetés

 

Szerető családba, de nehéz körülmények közé érkezhet Meitert Anikó negyedik gyermeke nemsokára. A rászoruló pécsieknek minden támogatás jól jön, hiszen a házra is ráfér a felújítás.

Az édesanya lapunknak elmondta: kilencéves a legnagyobb gyermek, a középső hét éves lesz, a kicsi pedig három és fél. A negyedik gyerkőcöt március elejére várják, de nincs kizárva, hogy már előbb megszületik.

Két szerető báty…

– Jelenleg párommal együtt öten élünk egy fedél alatt. Ő szobafestő-mázoló, a munkája mellett és amikor otthon van, rendszeresen segít nekem a gyermeknevelésben, háztartásban – mondta a kismama lapunknak. Meitert Anikó azt mondta, hogy leginkább babaholmikra volna szükségük, de bármilyen segítséget szívesen fogadnak, legyen az akár élelmiszer, akár építési nyersanyag a ház felújításához.

…és egy nővérke várja majd a most születendő kicsit

Meitert Anikó elmondta, két és fél éve költöztek mostani házukba Györgytelepről, egy ennél is lerobbantabb házból. Amikor megérkeztek, nekiláttak a rossz állapotban lévő ház felújításának, mivel nagyon el volt hanyagolva az épület, csak a víz volt bekötve. Sokat dolgoztak rajta, kifestették, de mindhiába: vizesedik a fal, a tető is borzasztó állapotban van, a padló rohad, a legnagyobb gondot pedig a rossz szigetelés okozza.

A képekből jól látszik: aggasztó a ház állapota

– A karácsony, az ünnepek jó hangulatban teltek, hiszen rengeteg segítséget kaptunk a megelőző hetekben különféle jótékonysági akciók keretein belül. Szerencsére a gyerekek még annyira nem érzik a helyzet súlyosságát – tette hozzá.

A nagymama indította el a segítségkérést. Elmondta, a gyenge nyílászáróknak hála, nagyon sokat kellett fűteni a tavalyi szezonban, tetemes adósságot halmoztak fel. Így mielőbb ki kellene cserélni az ablakokat.

Elmesélte, volt olyan, hogy a felhalmozott tartozásoknak köszönhetően azon kellett tépelődni, aznap este vagy villany legyen, vagy meleg víz.

A nyílászárók is pocsék állapotban vannak

– Sajnos Anikó veszélyeztetett terhes: gyermekkorában ki kellett venni egyik veséjét, ráadásul már a negyedik gyermekét várja. Szerencsére egyelőre minden rendben a kicsivel – fogalmazott.

Az önkormányzat felajánlotta, hogy segítenek egy másik lakásba költözni, de a család szeretne itt maradni, felújítani ezt a házat.

Azonban már több helyen összefogtak az ismerősök, barátok, sokfelé eljutott a Meitert család segítségkérése. A nagymama intézkedése nyomán a Mosolymanó Egyesület Facebook-oldalán is megjelent egy felhívás. Az óvodában, ahová a gyerekek járnak, ezt szintén közzétették, ott is sokan segíthetnek a családnak. Sőt, a Biokom is megajándékozta őket tűzifával.

A Mosolymanó Jótékonysági Egyesület Facebook-oldalán lehet segíteni a családnak.