MSZP: bankot raboltak a fideszes haverok

Két éve történt a Budacash brókerház csődje, ami magával rántotta a DRB Bankot is, melynek ügyfelei között rengeteg baranyai volt. Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót pénteken Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési képviselője, aki szerint fideszes közeli emberek rabolták ki a bankot és kormány azonban háttérhatalmakról beszél. 

hirdetés

A politikus azt nehezményezte sajtótájékoztató, hogy szerinte a fideszes kormány magára hagyta a károsultakat akik rengeteg pénzt buktak DRB csődjén, és nem akar segíteni nekik, holott csak 100 millió forintról van szó számításai szerint.

Kijelentette: anno a fideszesek és hozzájuk szoros szálakon fűződő „pénzemberek” rabolták ki a pénzintézeteket.

Pécsen és Baranyában közel száz család lett károsult a DRB összeomlása után. Mint az a szavaiból kiderült, a probléma az, hogy a bank ügyfelei között több devizahiteles is volt, akik vissza is fizették a kölcsönt. Később azonban tisztességtelennek ítélték meg a devizahiteleket, így nekik is járna még pénz. A bank csődje szerint azonban ők nem kaptak eddig vissza semmit.

tóth bertalan1
Tóth szerint a kormány magára hagyta a károsultakat

A károsultak eddig fordulhattak bárhová panaszaikkal, sehol sem hallgatták meg őket. Ahhoz képest, hogy a kormány hány milliárdot költ el megkérdőjelezhető beruházásokra, ez az összeg nem olyan nagy tétel – vélekedett.

A gyáva kormány mindenféle háttérhatalmakkal és összeesküvőkkel foglalkozik a világban – mondta, hozzátéve: ha jövő évben megtörténik a kormányváltás, rögvest orvosolni fogják a problémát.

Hozzátette, hétfőn azonnali kérdést fog intézni Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez a DRB-sek ügyében, mivel a személyes találkozót elutasította.