Nagy buli lesz Kertvárosban!

Hatalmas dzsembori lesz!

Április 8-án garantált bulihangulatba kerül Kertváros, hiszen ekkor rendezik meg a hagyományos – immáron ötödik – Kertváros Napot, ami idén is nagy durranásnak ígérkezik.

hirdetés

Nem múlhat el év Pécsett a kertvárosiak hagyományos ünnepe, a Maléter Pál úti parkban rendezett Kertváros Nap nélkül. A legsűrűbben lakott városrész ingyenes családi minifesztiválja pedig idén is hatalmas buli lesz.

Az április 8-án 10 órától este 18 óráig tartó rendezvény fővédnöke, Csizi Péter országgyűlési képviselő lapunknak elmondta, hogy az 5 éve indult Kertváros Nap célja és üzenete a kezdetektől fogva az volt, hogy bemutassák a pécsieknek: nem csak a belvárosban van lehetőség látványos, szórakoztató, bulizós programok megszervezésére, hanem Pécs más városrészein is. Így jöttek létre a keleti városrész családi rendezvényei, az uránvárosiaknak szóló programsorozatok, és természetesen ez volt az első Kertváros Nap koncepciója is.

Hatalmas dzsembori lesz!
Tavaly hatalmas dzsembori volt

Csizi Péter kiemelte, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, az idei Kertváros Nap is kitűnő alkalom lesz a helyi termelők, civil szervezetek, és vállalkozók számára, hogy bemutassák portékáikat és szolgáltatásaikat a kertvárosiak és pécsiek számára. A Kertváros Nap mindenekelőtt a családi szórakozásról is szól, idén pedig a szervezők újfent kitettek magukért, hiszen a sztárfellépők igazi nyárias hangulatot fognak varázsolni a Maléter Pál út környékére!

A koncertdömpinget a Nihil Chips kezdi 17.30-kor, utána 18.30-kor jön Dzsiiza és EN.I.EL és rappel egy nagyot a kertvárosiaknak. A nagy nevek 19.30-tól érkeznek, elsőként a Happy Gang lép majd fel és hozza el legnagyobb slágereit, utána jön Kozsó és az Ámokfutók 20.10-kor, szóval mindenki üvöltheti majd a Szomorú szamuráj szövegét! A Kertváros Napot 20.50-kor Dobrády Ákos zárja, utána 21.15-kor pedig fellövik az elmaradhatatlan tűzijátékot!

Idén is jön Kozsó!
Idén is jön Kozsó!

A koncertek mellett természetesen lesznek más programok is. Délután 14 órától nyitnak az ugrálóvárak és játszóházak, startol a pónilovaglás és az állatsimogatás, a gyerekeknek pedig léggömböt is osztanak! Táncbemutató nélkül nincs Kertváros Nap, jön is a Tdance és az EuroDance tánccsoport, akik garantáltan megmozgatják majd az érdeklődőket! Mindemellett katasztrófavédelmi bemutatót tart a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a rendőrök pedig bűnmegelőzési előadással készülnek a kertvárosi fesztiválra.

A Kertváros Nap hagyományát követve a Pécsi Sörgyár idén is kiemelt támogatóként lesz jelen az eseményen, ennek apropóján pedig Csizi Péter a program megnyitója után minden résztvevőt meghív majd egy pohár jó hideg Szalonra 16.30-tól! Az édesszájúakról sem feledkeztek meg a szervezők, a sörcsapolás előtt ugyanis 16 órakor felvágják a rendezvény 5. születésnapi tortáját, amit mindenki meg is kóstolhat!