Nagy lappal üzentek a Pécsre érkező Orbán Viktornak

Pécs és Baranya nincs rajta Orbán térképén, avagy mit kaptunk a miniszterelnöktől és a Fidesztől? – ilyen címmel tartott szerdán közös sajtótájékoztatót az LMP és a szárnyait bontogató Új Kezdet. A két szervezet együtt üzent a pénteken Pécsre, az egyetem 650 éves jubileumi ünnepségére érkező miniszterelnöknek, meg szinte a teljes baloldalnak. 

hirdetés

A két párt már élénken tárgyal arról, miként tudnának minél jobban együttműködni annak érdekében, hogy leváltsák a Fideszt. Keresztes László Lóránt, pécsi LMP-s önkormányzati képviselő szerint azért tárgyalnak az Új Kezdettel, mert csak azokkal vállalnak közösséget, akik hitelesek, és akik bizonyítottak már a helyi közösségnek.

– Az LMP nem zárkózott be, hiszen azonos értékek, elképzelések mentén hajlandóak vagyunk az együttműködésre, az Új Kezdet pedig ilyen. A célunk velük a választási együttműködés megteremtése – emelte ki. – A Momentum Mozgalom csak magával foglalkozik, semmilyen programot, értéket nem látunk, amely mentén velük együtt lehetne működni. A Fidesszel, az MSZP-vel, vagy az abból kinövő hajtásokkal nem tárgyalunk. Az MSZP léte egyébként is a Fidesz érdeke.

Keresztes beszélt arról is, hogy a pénteken Pécsre látogató Orbán Viktor miniszterelnöknek szeretnének üzenni egy hatalmas térképpel, hogy felhívják a figyelmet Baranya megye problémáira, a csökkenő lakosságszámra, az elvándorlásra, az eladósodottságra és a közszolgáltatások gondjaira.

Íme az üzenet:   

– A kormányzati és a helyi politikusoknak is vállalniuk kell a felelősséget, Páva Zsolt polgármester megbukott, le kell mondania. Orbán Viktort kérem arra, hogy távolítsa el Páva Zsoltot – mondta Keresztes László. – A következő héten rendkívüli közgyűlésen tárgyaljuk a város csődközeli helyzetét, javaslatainkat megtesszük, hiszen amit helyben meg lehet tenni, azt meg is kell, de a kormánynak is lépnie kell. Az látható, hogy a pécsi városvezetés nem képes megoldani azokat a feladatokat, amelyekkel szembe kellene néznie.

Hohn Krisztina, Mánfa polgármestere, az Új Kezdet alelnöke hozzátette: ez az utolsó jajkiáltás, mert nem veszik észre azt, hogy mi is itt vagyunk. Ha a mostani folyamatok tartanak tovább, akkor az önkormányzatiságnak semmi értelme nem lesz a jövőben. Szerinte, az elvándorlás miatt családok szakadnak szét, ha ez így megy tovább, akkor Baranyában az utolsó lekapcsolhatja a villanyt. Azért fognak küzdeni, hogy ez ne így legyen – fogalmazott.