Nem a tüzes víz mellé ad pénzt a nyugat

Drámai lesz a 2018-as választás, és hosszú időre eldőlhet sorsunk, mert ha a brüsszeli politikát támogató baloldal és a Jobbik nyer, akkor nem lesz, aki megvédené nemzeti értékeinket, így a migránskérdés is eldőlhet – mondta újságíróknak a nemzeti konzultációs fórumon tartott pécsi előadása előtt Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki szerint “nem bennszülötteknek” ad könyöradományt az unió.

hirdetés

Nincs recept

A házelnök a közelgő választás kapcsán emlékeztetett arra, hogy 2002-ben egy, a közvélekedés szerint már megnyert választást bukott el a Fidesz, ezért is lényeges az, hogy minél több emberrel találkozzanak olyan fórumokon, mint a pécsi rendezvény.

– Nincs recept a sikerre – fogalmazott. – 2002 előtt sem kormányoztunk rosszul, de rosszul kommunikáltunk, és az emberekhez nem jutott el, hogy mit miért csinálunk, nem tudtuk az összefüggéseket megmutatni. Éppen ezért fontosak az olyan fórumok, mint a pécsi, hogy minél több emberrel tudjunk személyesen találkozni – mondta. – Az, hogy milyen teljesítményt nyújtott a kormány, ahhoz elsősorban az emberek munkája, türelme kellett.

Telt ház a Pécsi Polgári Szalon rendezvényén

Szerinte ez lemérhető a tekintetben is, hogyha megnézzük most hol tart Görögország és hol tart hazánk. 2010-ben ugyanis a nemzetközi szakértők is azt mondták: Magyarország fog másodikként bedőlni, és amikor a jobboldali kabinet átvette a baloldali kormánytól az ország vezetését, akkor hazánk csődhelyzetben volt, ez viszont ma nincs így.

Nem vagyunk gyarmat

Arra a baloldali vádra, miszerint miközben elfogadjuk az uniós forrásokat, Brüsszelt támadjuk, Kövér László azt mondta, akik ezt visszhangozzák, azok egy százéves politikának az örökösei.

Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, Kövér László, valamint Csizi Péter parlamenti képviselő és Hoppál Péter kulturális államtitkár

– Ez a politika azt a célt szolgálja, hogy hazánk önbecsülését aláássák, folyamatos lelkiismeret-furdalásunk legyen, és elnézést kérjünk azért is, hogy élünk. Azoknak megbocsátható, akik Moszkvában tanulták ezt, de olyanok is követik e hagyományt, akik semmilyen tapasztalatot nem szereztek az 1990-es évek előtti simulásos politikából. Akik pedig nyugaton hangoztatják, azok leleplezik magukat, mert az unió korábbi bővítését egyfajta gyarmatosításnak képzelik el – tette hozzá.

Kaput nyitottunk, letaroltak

Mint mondta, hazánk megnyitotta piacát, azt letarolták, több olyan vállalatot csak azért vettek meg, hogy azokat bezárják, piacot szerezzenek. Elég arra gondolni, hogy a Horn-kormány bagóért elprivatizálta az energiaszektort, aminek egyenes következménye lett az, hogy Európában Magyarországon kellett a legtöbbet fizetni a gázért és az áramért.

Kemény bírálatot kaptak a bürokraták

A házelnök ezzel együtt emlékeztet arra, hogy Günther Oettinger, az unió költségvetési biztosa egy „őszinte pillanatában” elárulta, nem érdemes Lengyelországot az uniós források megvonásával fenyegetni, mert annak a pénznek a nagy része visszavándorol a német cégekhez, így a német gazdaságot is erősíti. Ugyanez igaz Magyarországra is.

Nem tüzes vizet ad az EU

– Nem valami bennszülött népség vagyunk, akiknek a tüzes vízen, a tükrön, meg az üveggyöngyön kívül elhozzák a civilizáció más vívmányait is a nyugatiak, hanem európaik vagyunk, akiket éppen az ő elődeik zártak ki a második világháború után Európából, gyakorlatilag odadobtak minket a szovjet birodalom karmai közé – mondta.

Az Európai Unió nem segítette a határvédelmet és vitatja Magyarország lépéseit, holott hazánk az uniós jogszabályokat tartja be. Kiemelte, Brüsszel új energiapolitikai célja veszélyeztetné a rezsicsökkentés eredményeit, de az adópolitikába is beleszólna, miközben a keleti tagállamokat megfosztanák az alacsonyabb bérekből adódó versenyelőnytől is.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere is ott volt a rendezvényen

Bürokraták verik szét az EU-t

Kövér László úgy látja, az uniót a brüsszeli bürokraták fogják szétverni, akik teljesen alkalmatlanok feladatukra. Élükön Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, aki ahhoz a Dinnyés Lajoshoz hasonlít, akit 1947-ben azért ültettek a szovjetek a miniszterelnöki székbe, mert köztudottan alkoholista volt és tele volt kártyaadóssággal.

Európa beteg, mert a családoknál minden fontosabb ma

A házelnök kitért a csütörtökön bejelentett új családtámogatási rendszerre is, amit nemzetpolitikai szempontból hatalmas jelentőségűnek értékelt, hiszen Európa, így hazánk is öregszik, fogy, és meg kell állítani a demográfiai lejtőn az országot.

– Európa beteg, a családok támogatásánál, az európai romák integrációjánál, vagy a fiatalok munkanélküliségi gondjainál sokszor fontosabb az LMBTQIA csoportok ügye, vagy éppen a migráció támogatása – fogalmazott.