Nem kell trükközni a szabadsággal

A kormány – engedve a munkavállalói és munkáltatói nyomásnak – visszaállítja a dolgozók távolléti díjának korábbi számítási módszerét. Az is elképzelhető, hogy a munkavállalók utólag megkapják jogos bérüket.

hirdetés

Ismét változik – helyesebben visszaáll a régi – szabadságolásokkal kapcsolatos szabályozás. Amint azt korábban mi is megírtuk, januártól nagyon is számított, hogy melyik hónapban vesz ki szabadságot egy dolgozó. A munkatörvénykönyv változása miatt ugyanis hiányossá, ezáltal kétértelművé vált a távolléti díj számításának szabályozása.

Sok olyan dolgozó járt rosszabbul, aki egy kevesebb munkanapot tartalmazó hónapban ment el pihenni, mert így – akár több ezer forinttal is – kevesebbet kaphatott munkaadójától, mint amennyi a szerződésében állt. Pedig a munkatörvénykönyv változtatásainak kidolgozásában több szakszervezet, munkáltató és szakértő is részt vett, az igazi problémákra mégis csak a gyakorlat során derült fény.

Április elején azonban már a kormány is belátta, hogy egyértelműen állást kell foglalnia a kétféle számítási módszer között: Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár pedig be is jelentette, hogy újra a szabályváltozás előtti számítási mód lesz érvényes.

Hogyan számítják ki a távolléti díjat?

Az eredeti számítási módszerek szerint az adott hónapban lévő munkanapok számával kell elosztani az alapbért, így a munkavállaló a szabadsága alatt is arányosan kapja meg a fizetését. A megváltozott – hiányos – szabályozást azonban úgy is lehetett értelmezni, hogy a napi bér kiszámításánál figyelembe kell venni az adott hónap munkanapjainak (és fizetett szabadnapjainak) számát.

Gergely László, a Dr. Szám Könyvelő Iroda vezetőjének tapasztalata szerint Pécsett többnyire az új számítási módszer alapján állapították meg a távolléti díjat. A könyvelők ugyanis már olyan szoftvereket használnak, melyek az új módon kalkulálják ki a béreket. A szabályozás visszaállításának időpontja még nem ismert.

– A jogalkotás jelenlegi tendenciái alapján azonban elképzelhető, hogy az elmaradt béreket később pótlólag megkapják az érintett dolgozók. A szabályozás egyértelműsítéséből ugyanis tökéletesen látszik, hogy a hónapfüggő távolléti díj kalkuláció nem szerepelt a tervekben. További részletek azonban csak néhány hét múlva derülnek ki, amikor a változás törvényi erőre lép – fejtette ki Gergely László.