Nem pártpolitikai kérdés a népszavazás

Az emberek véleményének megismerése is a cél - mondta Csizi Péter

– Pécsett az emberek többsége nem pártpolitikai kérdésként tekint az októberi népszavazásra – mondta Csizi Péter. Az országgyűlési képviselő, több önkormányzati képviselővel és aktivistával együtt a vásárban hallgatta meg az emberek véleményét.

hirdetés

Vasárnap hét standdal, két tucat aktivistával kampányoltak a népszavazás és a “nem” mellett a pécsi Vásártéren. A cél elsősorban az emberek véleményének megismerése volt.

– Rengetegen jönnek érdeklődni, köztük olyan külföldi állampolgárok is, akik épp a biztonság miatt költöztek Magyarországra. De hallottunk olyanról is, aki nem lesz itthon október 2-án, az átjelentkezhet, és külképviseleten szavazhat. Levélben pedig a külhoni magyar állampolgárok szavazhatnak – mondta Csizi Péter.

DSC_0280
Az emberek véleményének megismerése is a cél – mondta Csizi Péter

Az aláírásgyűjtés tavaly indult: eddig csak Pécsett több tízezren írták alá, hogy nem értenek egyet a kényszerbetelepítéssel.

Grób Gábor, önkormányzati képviselő is kampányolt
Grób Gábor, önkormányzati képviselő is kampányolt

– Az a tapasztalatunk, hogy az emberek többsége nem pártpolitikai kérdésként, hanem nemzeti ügyként kezeli az októberi népszavazást. Politikai hovatartozásától függetlenül is el fog menni szavazni – tette hozzá Csizi Péter.

DSC_0241
Még jövő csütörtökig tart a köztéri kampányolás Pécsett

Pécsett egyébként még jövő csütörtökig tíz helyen lehet aláírni vagy épp kérdéseket feltenni a kvótarendszerrel kapcsolatban. Azt követően pedig az aktivisták azokat keresik fel, akik aláírásukkal jelezték, hogy részt vesznek majd a szavazáson és nem mellé teszik le a voksukat.