Nem tudja, miért szúrt

Karácsonyi késelés

hirdetés

Indíték nélkül, hirtelen ötlettől vezérelve, szín józanul szurkált az a fiatal férfi, akinek emberölési kísérlet miatt kell felelnie a bíróságon. Az átlagos körülmények között élő N. Balázs azt állítja, nem is ismerte áldozatát, s alig emlékszik a karácsonyi éjjelen történtekre.

Az 52 éves Cs. Gáspárné férje három évvel ezelőtt bekövetkezett halála óta vesz részt minden évben a karácsonyi éjféli misén a gyárvárosi templomban. Az ahhoz közel lakó asszony tavaly is így tett, ám a december 24-ről 25-re virradó éjjelen majdnem tragédia történt vele – derült ki a pécsi karácsonyi késelés hétfői bírósági tárgyalásán.

A nőt Mohácsi úti házáig követte a 24 éves N. Balázs, majd a kertkapuban összesen négy szúrt és három metszett sebet ejtett rajta 7-8 centiméter pengehosszúságú konyhai késével. Az asszony életét az mentette meg, hogy kutyájáért kiabált. A 45 kilós labrador-német juhász keverék ráugrott a támadóra, földre terítette, így az asszony megmenekült, a támadó pedig eliszkolt. Pár nappal később elfogták a rendőrök.

Összesen hét sebet ejtettek az áldozaton, aki a kutyájának köszönheti az életét (Olvasói fotó)
Összesen hét sebet ejtettek az áldozaton, aki a kutyájának köszönheti az életét (Olvasói fotó)

Mint azt a nyolc általánost végzett N. Balázs elmondta, alig emlékszik a részletekre, csak másnap a híradóból tudta meg, mi történt pontosan. Nem fogyasztott alkoholt és drogot sem, bár utóbbi miatt tavaly nyáron elvonóra is járt. Az asszonytól pénzt, értéket sem vitt el. Bocsánatot kért a sértettől, de ennek ellenére emberölési kísérlet miatt kell felelnie.

Kovács Attila bíró elmondta: a vádlottnak nem volt olyan pszichikai problémája, amely miatt ne tudta volna belátni tette súlyát. Ítélethirdetésre egyelőre nem került sor, a tárgyalás további tanúk meghallgatásával folytatódik októberben.