Nézzen körül 3D-ben Pécsen!

Elkészült a sokak által kedvelt Google Earth legújabb verziója, amely az eddigieknél több információval és új funkciókkal csábítja a felhasználókat. A fejlesztés két éven át tartott, apró szépséghiba, hogy Pécsen még látható a tavaly év végére teljesen eltüntetett egykori szellemépület, a Magasház.

A Google Chrome böngészőjében már bárki számára elérhető a Google Earth hivatalosan tegnap bemutatott új, modernebb változata, de az Android operációs rendszert használó mobiltelefonokra is letölthető már a Play Áruházból. (Nemsokára más böngészőkkel is lehet már navigálni, és az iOS-rendszerrel felszerelt Apple-eszközök is alkalmasak lesznek a használatára.)

google earth - magasház
A térképen még áll a Magasház

Az új funkciók tovább növelik az élményt, amit a felhasználók számára kínálnak. Sokkal gyorsabb és okosabb lett a kereső, az úgynevezett tudáskártyák pedig az éppen vizsgálandó területen lévő főbb látványosságokról adnak pontos – történelmi vagy épp kulturális – információkat.

google earth 3d

Ha ráfókuszálunk egy adott településre, akkor 3D-ben is megnézhetjük a látnivalókat, ekkor a Shift billentyű lenyomása és az egér együttes mozgatása révén tudunk navigálni. Érdekesség, hogy Pécsen még látható a tavaly elbontott Magasház is.

A bal oldali menüsoron látható ikonok közül a hajókormány jelöli az Utazó nevű funkciót, ami különböző tematikájú barangolást kínál, így egyebek mellett a Természet menüben különleges szigeteket vagy éppen kedvenc városunkat fedezhetjük fel, míg a Kultúra menüben különleges múzeumokról vagy például szabadtéri kiállításokról láthatunk felvételeket.

Úgy tűnik, hogy az új Google Earth még nincs teljesen kész, hiszen például a kisebb településeket – mi találomra Pécsváradot néztük meg – egyelőre nem láthatjuk három dimenzióban.

Íme az új verziót bemutató kisfilm: