Egy 30 centis cső miatt nem volt fűtés az egész városban

A fűtést, illetve a nyílászárók cseréjére is fordíthatják majd az összeget.

Eltört egy vezeték a pécsi Jókai utcában, ezért Pécsen vasárnaptól nem volt meleg víz és távfűtés – tájékoztatott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Pétáv szakemberei hétfő reggel tudták elhárítani a hibát.

hirdetés

A  Pétáv Kft. hétfő reggeli közleménye szerint a szolgáltató tegnap 18 órakor észlelte a belvárosban a hibát, este tízre sikerült azonosítani és kizárni a hálózatból a sérült vezetékszakaszt. A Jókai utcában egy 30 centi átmérőjű, a Pécs Holding Zrt. tulajdonában lévő gerincvezeték lyukadása okozta a problémát.

A Pétáv szerint a fűtésszolgáltatás kimaradása, a kedvező időjárásnak köszönhetően, alig volt érezhető a lakásokban, a melegvízellátás hiánya azonban fogyasztási csúcsidőben jelentkezett egyszerre a teljes ellátási területen. Ugyanakkor több olvasónk is arról számolt be, hogy éjszakára még a hőszigetelt lakásokban is igen gyorsan leesett a hőmérséklet a korábbi 23 fokról 17-18 fokra.

Kertvárosban éjjel  1 órára, a belvárosban és Uránvárosban 2.30-ra állt helyre a szolgáltatás. A hiba elhárítása folyamatban van. Jelenleg a hibahely közelében lévő 269 lakásban nincs szolgáltatás az alábbi épületekben, a cég szerint ma délelőttre itt is helyreáll.