Nincs koronavírus-fertőzött a pécsi idősotthonban

Az idősek egy részét megviseli a járvány

Befejeződött a koronavírus-tesztelés a pécsi Zipernowsky utcai idősek otthonában: összesen 40 PCR-tesztet végeztek el, melynek eredménye ma érkezett meg. Az intézmény valamennyi gondozottjának és összes munkatársának negatív lett a tesztje – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint korábban megírtuk, a napokban felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja a Pécs Megyei Jogú Város Integrált Szociális Intézmény (ISZI) Zipernowsky utcai Idősek Otthona egyik gondozottjánál, akinél több tesztet végeztek, a legutóbbi pozitív lett. Az ápolt kórházba került. A város és az intézmény pedig úgy járt el, mintha a fertőzés bizonyítottan megjelent volna az otthonban: minden dolgozót és ápoltat teszteltek.

A tesztelés lezárult, az ápoltak és a gondozók eredményei szerencsére mind negatívak lettek, de a város és az intézmény ezután is megtesz mindent, hogy biztonságban legyen mindenki.

Az idősotthonban folyamatosan ellenőrzik a testhőmérsékletet, szigorúan betartják az egészségügyi és járványügyi intézkedéseket már tavasz óta, a hozzátartozók sem látogathatják a gondozottakat. Emellett fertőtlenítik az egységeket, és minden védőfelszerelést biztosít a város.

Az intézmény izolációs szobákkal is rendelkezik.

Hirdetés