Őri László: biztonságot és fejlődést szeretnénk biztosítani Baranyában

„Az elmúlt években Baranya megye elindult egy fejlődő pályán, de nem dőlhetünk hátra, hiszen van még feladat bőven a megye településein” – mondta Őri László pénteken a megyeházán annak apropóján, hogy a Fidesz-KDNP megyei listavezetőjeként a szükséges ajánlószelvények többszörösét sikerült leadnia.

hirdetés

Őri László, Pécs alpolgármestere és a Fidesz-KDNP megyei közgyűlési elnökjelöltje pénteken kora délután a megyeházán leadta a szövetség indulásához szükséges ajánlóíveket. Mint mondta, a szükséges mennyiség többszörösét sikerült összegyűjteni.

A szükséges szelvények többszöröse jött össze

– Az elmúlt napokban több száz segítőimmel számos baranyai települést, falvakat és városokat látogattunk meg, kérve a baranyaiakat arra, hogy támogassák a Fidesz-KDNP megyei listáját. Örömmel tapasztaltuk, hogy mindössze néhány nap alatt a szükséges ajánlások többszöröse gyűlt össze, így a Fidesz és a KDNP elsőként adta le megyei listáját – mondta a megyeházán Őri László.

A Fidesz és a KDNP megyei listavezetője kiemelte, hogy az elmúlt években Baranya megye elindult egy fejlődő pályán, hiszen több mint 36 milliárd forintnyi fejlesztési forrás felhasználásával 179 fejlesztést sikerült elindítani. Hozzátette, sorra újulnak meg az óvodák, piacok, orvosi rendelők és a közösségi házak szerte a megyében.

“Nem dőlhetünk hátra…”

– Nem dőlhetünk azonban hátra, hiszen különösen a megyei úthálózat fejlesztését és a munkahelyteremtést illetően van még feladat bőven Baranyában. A következő években a Fidesz és a KDNP vezetésével, a kormány támogatásával a baranyai településeken élők számára biztonságot és fejlődést szeretnénk biztosítani – mondta Őri László.

Kiemelte: „az előttünk álló időszakban az egyik legfontosabb célunk, hogy Baranya megye települései a kormány által útjára indított Magyar Falu Program nyertesei legyenek.” Mint mondta, a megyeszékhellyel szoros szövetséget szeretne létrehozni, melyben Pécs gazdasági megerősödése új munkahelyeket hozhat a megye településein élőknek is.

hirdetés

Hirdetés