Jön, jön, jön a pécsi karnevál, de még várni kell kicsit!

Kihagyhatatlan parti indul!

Hat éve fogant meg a Pécs City Karnevál gondolata két barát fejében a Tettye szikláin ülve. Néhány év elhivatott munka és rengeteg kreatív ötlet gyümölcseként mára a karnevál olyannyira kinőtte magát, hogy idén több pécsi rendezvénnyel is együttműködnek, hírnevük mára már országos. 

Ötödik alkalommal ölt jelmezt városunk a Pécs City Karneválon – ezúttal szeptember 16-án. A két pécsi által kitalált rendezvény először őrültségnek tűnt mindenkinek, de az adottságok megvoltak hozzá a városban: a mediterrán klíma, sok egyetemista és gyönyörű, történelmi belváros. A rendezvény idén a Pécsi Egyetemi Napokon, a Zsolnay Fényfesztiválon, a PTE Családi Napon és a Pécsi Napokon is képviselteti magát, de ott lesznek az EFOTT-on is.

– A tavalyi karnevál sikerült eddig a legjobban. Idei célunk, hogy szintet lépjünk és országos médiakampányba kezdjünk, mivel a karnevál Pécsnek most már egy kiemelt turisztikai vonzerővel bíró eseménye – mondta Ertl Dániel, az esemény főszervezője szerdán. Hozzátette, hogy a rendezvény idén több pécsi eseményen is képviselteti magát, de a karnevál délelőttjén a PTE Családi Nap keretein belül főzőversenyt is szerveznek, ezzel megmutatva, hogy a Pécs City Karnevál nem csak az egyetemistáké.

Ahogy tavaly, idén is tizenöt helyszínen még külön bulizhatunk a karnevál után, és persze az alatt is rengeteg helyen szól majd a zene. A forgatag a tavalyi útvonalon halad a Széchenyi tértől egészen a Zsolnay-negyedig.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere hozzátette, idén arra szeretnének törekedni, hogy ne csak a pécsi egyetemisták öltözzenek be, hanem minél több pécsi is.