Összeáll a pécsi tehetség és a megtért rocker

Benivel szilveszterezhetünk

Rendhagyó slam poetry rendezvényt tartanak Pécsett november 16-án hétfőn, este 19 órakor a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermében, melyen Pajor Tamás magyar művészlegenda mellett a pécsi Ki Mit Tube győztes ifjú költő és slammer, Bánki Beni is fellép.

hirdetés

A droghasználat ellen lépnek fel Pécsett egy kivételes slam poetry est keretén belül. Az idén 25 éves Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Támogató Alapítvány és a Zsolnay Örökségkezelő NKft szervezésében az esten Pajor Tamás költő, előadó, dalszerző mellett fellép Pécs büszkesége, a Ki Mit Tube internetes tehetségkutatót elsöprő fölénnyel megnyerő Bánki Beni is.

pajor
Egy végtelen házibulin van túl

A szervezők célja, hogy felhívják a pécsiek figyelmét a szenvedélybetegek társadalmi kirekesztettségének problémáira, és azok kezelésére, valamint a szerhasználók rehabilitációs ellátórendszerének pótolandó hiányosságaira. Mindezt pedig nem csupán Pajor Tamás és Bánki Beni szerzeményeinek súlyos társadalomkritikus és szociálisan érzékeny szövegeivel szeretnék elérni, ugyanis az előadást követően a közönség tagjai az előadókkal és a Zsibriki Drogterápiás Intézet lakóival beszélgethetnek a droghasználatról, és annak következményeiről.

Nem zavarja a kritika
A szerhasználat ellen is slammel

Az pedig nem kétséges, hogy Pajor Tamás kimerítően ismeri a témát. A zenész-előadó volt ugyanis az, aki megalapította a ’80-as évek legendás underground rock együttesét, a Neuroticot. Pajor pedig több interjúban is elmondta, hogy a zenekarban töltött időre úgy emlékszik vissza, mint egy „végtelen házibulira”. A drogok és az alkohol mámorából azonban Pajor kiszabadult, megtért a Hit Gyülekezetébe, feloszlatta a Neuroticot és megalapította az Ámen nevű zenekarát. A művész múltjáról és jelenéről bizonyára sok minden ki fog derülni az esten.

Helyszín: Zsolnay Negyed, E78
Időpont: 2015.11.16., 19:00