Páva: helyzetbe kell hozni a kisvállalkozásokat

Vállalkozói fórumot tartottak kedden a Pécsi Kereskedelmi Központban, ahol a 2014-2020 közötti uniós pályázati lehetőségekről hallhattak új információkat az érintettek. A leginkább a kkv-szektort érintő Széchenyi Kártya Programmal kapcsolatos tanácskozást Páva Zsolt polgármester nyitotta meg.

hirdetés

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozási lehetőségeinek javítására létrehozott Széchenyi Kártya Program keretein belül hat különböző hiteltermék közül választhatnak a vállalkozások. A kihelyezett hitelek összege mára meghaladja az 1365 milliárd forintot. Baranya megyében a befogadott igénylések száma csaknem 14 ezer és több mint 10 ezer ügylet jött létre, aminek köszönhetően a megyében kihelyezett hitelek összege mintegy 67 milliárd forint.

kamara3

Páva Zsolt polgármester beszédében elmondta, hogy Pécs, a megye és a régió számára is létfontosságú a kkv-szektor megerősítése.

– A városvezetés célja, hogy a vállalkozások megsegítése mellett javítsuk a nekik helyet biztosító környék infrastruktúráját is. Fontos, hogy milyen kapcsolatot ápolunk a kormánnyal. Nem mindegy ugyanis, hogy hová, mely térségekbe jutnak el a beruházások. A város újraiparosítása ennek a szellemében valósulhat meg – hangsúlyozta a városvezető, aki hozzátette, a Tüskésréten kialakítandó napelempark is jelzi, hogy a beruházások szempontjából a gazdaság minden területe egyaránt fontos Pécs számára.