Pécs is harcol a kaszinóért

Már négy cég jelentkezett be a pécsi kaszinó üzemeltetésére, ám egy minap hozott döntés miatt még többen pályázhatnak. 

hirdetés

Egy ideje már megy a matek, hogy kiknek adják és milyen feltételek mellett a hazai kaszinóbizniszt. Mint ismert, a pécsi városvezetés is zöld utat adott a kaszinónyitásnak még tavaly, ugyanakkor az üzemeltetésről a Nemzetgazdasági Minisztérium dönt.

A tárca szerint az ehhez szükséges koncessziós jogot pályázati eljárásban vagy pályázat nélküli ajánlattételi eljárásban lehet szerezni.

– Jelenleg 24 ajánlatot tartunk nyilván, ezen eljárások folyamatban vannak, ezért az eljárások kimeneteléről jelenleg nem adható tájékoztatás – közölte az NGM Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya lapunkkal.

Az biztos, hogy jelenleg 11 város szeretne kaszinót nyitni, köztük Pécs is. A helyzetet azonban bonyolítja, hogy 3 részre osztották az országot e tekintetben: Dunától keletre és nyugatra 3-3, míg a főváros környékén 5 játékterem indítását engedélyezhetik. Nyugaton azonban a baranyai megyeszékhely mellett Győr, Székesfehérvár, Balatonfüred, Siófok, Hévíz is üzemeltetne kaszinót, de Sopronban jelenleg is működik egy, amelynek 2015 végéig van engedélye. A versenyben tehát így két kiadó hely maradt, így nagyon meg kell harcolnia Pécsnek a győzelemért.

Ebben az épületben lenne az új kaszinó.
Ebben az épületben lenne az új kaszinó.

Kozma Imre, a  Magyar Szerencsejáték Szövetség régiós elnöke tudomása szerint négy cég is jelentkezhetett a pécsi koncesszióra. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy néhány napja enyhítettek a korábbi, igen szigorú feltételeken, emiatt most újabb cégek is bejelentkezhetnek a pécsi üzemeltetésre. Szerinte a Balaton melletti üzemeltetés nagyon kockázatos pénzügyileg, mert ott szezonális forgalom van, viszont egész évben nyitva kell lenniük, ezért Pécs még befutó lehet.

Az elnök most úgy számol, hogy egy kormányváltás az egész kaszinóügyletet elsodorhatja, amennyiben azonban a jelenlegi kabinet marad, akkor is legalább három hónapot kell várni a döntésre, és ténylegesen csak az év második felében lehet majd kinyitni a játéktermek ajtaját.

[note]Pécsett úgynevezett II. kategóriájú játékterem kezdhetné meg működését. Az önkormányzat ennek helyét is ki a Király utca 11-ben jelölte ki.  Az 500 négyzetméteren maximum 100 darab játék- vagy kártyaasztal és maximum 1000 darab pénznyerő automata kaphat helyet a szabályok szerint. A helyen a játék- és kártyaasztalok, valamint a pénznyerő automaták üzemeltetésén kívül más kaszinójáték nem lehet.[/note]

Ön örülne, ha lenne kaszinó Pécsett?

Eredmények

Loading ... Loading ...