Pécs megbecsüli a dohánygyár beruházásait

Páva Zsolt polgármester szerint megbecsülendő az a fejlesztés, amit a BAT Pécsi Dohánygyár Kft., Pécs egyik legrégebben működő gyára indított. A dohányipari cég másfél száz fővel gyarapítja pécsi gyáregységének létszámát.

hirdetés

A nagy múltú vállalat újabb fejlesztésével kapcsolatban Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, hogy különösen örömteli a cég beruházása a mostani, az iparág számára nem éppen előnyös gazdasági környezetben.

– Az elmúlt húsz-harminc évben, a rendszerváltás óta azt láthattuk Pécsen és Magyarországon is, hogy nagyon sűrűn változik a gazdasági környezet. A különböző gyártók és befektetők az éppen aktuális piaci helyzetük és döntésük alapján változtatják termelésük és gyártásuk helyszíneit. Ez nem magyar sajátosság, a világon mindenhol ez tapasztalható. Elég csak megnézni, hogy az egyes iparágak gyártósorai hogyan járták be a különböző országokat csak az elmúlt évtizedekben.

A városvezető szerint ezért nagyon becsülendő, hogy Pécs egyik legnagyobb múltú vállalata, amely már több mint száz éve biztosít munkahelyet pécsi családok számára, új beruházásba kezdett.

bat dohánygyár4

– Ez ebben a világban különösen értékes, amikor azt látjuk, hogy a dohánypiacnak nem a mostani a legerősebb időszaka és azért is örömteli, mert nem is olyan rég a dohánygyár tulajdonosa nemhogy fejlesztést, hanem egyenesen az üzem bezárását fontolgatta.

Páva Zsolt hangsúlyozta, hogy a város a magyar kormánnyal együttműködve mindent megtett annak érdekében, hogy a vállalat Pécsen maradjon, újabb fejlesztéseket hajtson végre.

– Partnerséget kötöttünk a vállalattal, ennek eredménye, hogy minden nyáron be tudunk jelenteni jelentősebb fejlesztést és munkahelyteremtést. 2014-ben azt a vállalást tettem, hogy 2019-ig ötezer új munkahelyet teremtünk Pécsen. Ez évente ezer új állást jelent. Tavaly ez megvalósult, s idén is azon dolgozunk, hogy ez teljesüljön. Ehhez járul hozzá a BAT mostani beruházása – fogalmazott a politikus.

A városvezetés szerint azonban szintén fontos a már meglévő gyártók és termelők megbecsülése, már csak azért is, hogy esetleges új beruházásaik megvalósítását városunkban képzeljék el.

  • Troppauer Hümér

    “Partnerséget kötöttünk a vállalattal, ennek eredménye, hogy minden nyáron be tudunk jelenteni jelentősebb fejlesztést és munkahelyteremtést.” – Azért ekkora nagyzolást is már régen lehetett olvasni Pávától.