Pécs: mindent lát a SZEM

Lesik az utcát, ránéznek a szomszédra, értesítik a rendőrséget, ha gyanús alakot látnak, szólnak egymásnak, ha egy idegen autó túl sokat köröz az utcákban – ezeket a feladatokat végzik azok, akik a SZEM mozgalomhoz csatlakoznak.

hirdetés

A brutálisan meggyilkolt Bándy Kata halála után döntöttek úgy a Ledinán élők, hogy valamit tenniük kell, hogy ne történhessen többé ilyen tragédia. Füzér Mária főszervezőtől megtudtuk: sokakban még ma is él a félelem, ezért csütörtökön megtartják a SZEM mozgalom hivatalos alakuló ülését is.

A résztvevők egy matricát is kapnak, amelyet kiragaszthatnak a lakásaik ajtóira, ablakaira. Ezzel jelezhetik a rosszban sántikálóknak, itt figyelnek egymásra a lakók!

A matricák gyártási költségét Hoppál Péter, a terület önkormányzati képviselője, saját képviselői keretéből finanszírozta, emellett 100 ezer forinttal is támogatta az egyesületet. A politikus azt mondta, minden szükséges segítséget megad a város a SZEM-nek, emellett ő személyesen fogja kérni a rendőrségtől azt is, hogy kezeljék partnerként a mozgalom tagjait.