Pécs2020 konzultáció: 5000 válasz

Március végéig lehet visszaküldeni a városházára vagy a megadott válaszcímre a Pécs2020 konzultáció során kiküldött kérdőíveket. Csizi Péter országgyűlési képviselő szerint eddig közel ötezer ív érkezett vissza, amelyek feldolgozását már el is kezdték az illetékesek.

hirdetés

Nagy valószínűséggel az utolsó olyan időszak kezdődött el s tart 2020-ig, amikor még európai uniós pénzeket használhatunk fel helyi szinten. Ezért nem mindegy, hogy milyen célokra költi el a város a pénzt. Erről kérdezték meg a pécsieket, a kiküldött kérdőívek 14 kérdést tartalmaznak, ezekre kell eldöntendő válaszokat vagy javaslatokat megfogalmazni.

– Fontos hangsúlyozni, hogy a 31,4 milliárd forint már biztos, hogy Pécs rendelkezésére áll, annak felhasználási módja az, ami még kérdéses, ezért is van szükség erre a konzultációra. Ezen felül is részt szeretnénk venni még különböző pályázatokon, mind országos szinten, mind közvetlen brüsszeli kiírásokon. Ha részt veszünk egy-egy pályázaton, akkor elmondhatjuk azt, hogy több ezer ember támogatása van mögöttünk, amikor egyes ügyekben érdekérvényesítést hajtunk végre – közölte Csizi Péter.

Mostanáig közel 5000 ívet küldtek vissza a polgárok, ezeknek kilencven százaléka postai úton érkezett be. A dokumentumok feldolgozása már elkezdődött, közölte Csizi Péter, aki azonban arról nem kívánt beszélni, hogy milyen javaslatok, ötletek fogalmazódtak meg eddig a pécsiekben, mondván, nem szeretné befolyásolni azokat, akik még csak most döntik el, hogy visszaküldik az íveket.

Az mindenesetre valószínű, hogy a lakosság legnagyobb részét foglalkoztató problémákra biztosan születnek majd “civil” megoldási javaslatok, legyen szó akár például egy Pécsen létrehozandó aquaparkról vagy éppen egy új labdarúgó-stadionról vagy a belváros újjáélesztését célzó elképzelésekről.

A kitöltött kérdőíveket március végéig várják a korábban megadott válaszcímek valamelyikére.