Pécsett tanácskoznak az ország radiográfusai

Idén Pécsett tartják a Magyar Radiográfusok Egyesületének Kongresszusát. A társaság hivatalos fennállása óta a kongresszus számos helyen megfordult már, azonban idén először rendezték Pécsett. Ez azért is fontos, mert a Pécsi Tudományegyetem a radiográfusképzés egyik alma matere is egyben, így az ide érkező szakemberek most a legmodernebb technikákkal is találkozhatnak a Pécsi Diagnosztikai Központban. 

hirdetés
Uránia Mozi

Pécsett ebből a mobil röntgenből ötöt is használnak a klinikákon. Az egyik legmodernebb technikának számít, amivel akár egy csecsemőt, de akár egy megtermett felnőttet is meg tudnak röntgenezni. A berendezés még arra is képes, hogy a képalkotás után bekarikázza a gócpontokat.

Többek közt ilyen és ehhez hasonló berendezésekkel is találkozhattak a XXII. a Magyar Radiográfusok Egyesületének XXII. Kongresszusának résztvevői.

De a kongresszus ideje alatt lehetőségük nyílik a szakembereknek a Pécsi Diagnosztikai Központ munkájának és eszközeinek megtekintésére, valamint a Szentágothai János Kutatóközpontban működő kisállat MR meglátogatására.

A kongresszus megnyitóján, a Palatinus szálló Bartók-termében Páva Zsolt, Pécs polgármestere is köszöntötte a kongresszus résztvevőit.

Hirdetés