Többen örülnek a Baumax bezárásának

Árban eddig is a Baumax alatt voltak, de a multi kidőlésével most a hodály vevőit is visszahódíthatják a kis pécsi barkácsboltosok. Egyik-másik a kora esti és hétvégi nyitva tartástól sem zárkózik el, de mindenki forgalombővülésben bízik és nagyon örül a Baumax távozásának.

hirdetés

A minap jelentették be a tulajdonosok, hogy bezárják a hazai Baumax-áruházakat. A barkácsmulti Pécsen egy több ezer négyzetméteres üzletet vitt eddig, de a kertvárosi egységet a jövőben egy bútorláncnak, az XXXLutz-nak engedik át.

A városban éppen a Baumax megjelenése taszított az ellehetetlenülés szélére tucatnyi kisebb, helyi vállalkozók által üzemeltetett barkácsboltot. A sors most úgy hozta, hogy a piacon még megkapaszkodó üzleteket éppen az óriás távozása hozza ismét helyzetbe.

Hargitai Istvánné, a Felsővámház utcai Budai Barkácsbolt tulajdonosa lapunknak úgy nyilatkozott, bizakodik a forgalom erősödésében, s tavasztól boltja nyitva tartási idejét is kitolja valószínűleg ennek hatására. Mint mondta, a multi kivonulása után is marad még bőven ellenfelük, de reménykedik benne, hogy bevétele nőni fog ennek hatására.

Pécsiek nyerhetnek a multi hátraarcával
Pécsiek nyerhetnek a multi hátraarcával

A Szigeti úti Kerti Kisgépek Boltjának tulajdonosa, Szűcs Péter már el is döntötte, hogy tovább tart nyitva a későbbiekben és nem rejtette véka alá: kifejezetten örül a nagyvállalat döntésének.

Ács Zoltán, a közkedvelt belvárosi 999 Aprócikk vezetője is forgalomnövekedésre számít, de a nyitva tartási idő meghosszabbításáról csak a Baumax bezárását követő időszak tapasztalatainak fényében dönt majd csak.

A kertvárosi PE-TA Barkácsbolt tulajdonosa, Petrik Péterné kijelentette: ők folyamatosan jóval szerényebb árakon kínálták portékáikat, mint a Baumax, s bízik benne, hogy ezt a nagyáruház bezárása után egyre többen veszik majd figyelembe. Hozzátette: meglátják, érdemes-e hétvégén és a kora esti órákban is nyitva tartaniuk.

A nemrégiben az egyszintes boltját három szintessé építő Szigeti úti kertészeti bolt tulajdonosa, a Krinor Bt. vezetője, Gödöny Ferenc azt mondta: nyitva tartási rendszerükkel most is kiszolgálják azokat, akik számítanak, így azon nem változtatnak, viszont mindenképpen komolyabb forgalom kiszolgálására készülnek.

[box title=”Megjelenik-e az OBI?” box_color=”#d76e04″]A Baumax távozása felvetheti azt a kérdést is, hogy vajon a cég egyik legnagyobb versenytársa, az OBI megjelenik-e Baranyában. A barkácsáruház korábban tervezte a pécsi megjelenés lehetőségét, a vásárcsarnoktól délre eső telket szemelték ki, de végül letettek szándékukról. A kertészeti- és barkácsüzletek ugyanakkor komoly veszteséget szenvedtek el hazánkban, amit a Bricostore kivonulása, a Praktikerrel kapcsolatos negatív hírek is jeleztek még a Baumax távozása előtt. Ennek fényében várhatóan az OBI mostanában nem építkezik. A vállalatot kérdeztük, de nem válaszoltak szándékaikról.[/box]
hirdetés

Hirdetés