Pécsi hősöket díjaztak a Kodály Központban

Április 23-án a rendőrség, a katasztrófavédők és a mentők napja alkalmából mintegy hatvan pécsi hőst tüntettek ki a Kodály Központban az egész éves, áldozatos munkájukért. Az eseményen Páva Zsolt, Pécs polgármestere mondott köszönetet a dolgozóknak.

hirdetés

Ünnepélyes keretek között díjazták kedden a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 31 munkatársát, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 24 dolgozóját, és az Országos Mentőszolgálat 8 pécsi beosztottját. A Kodály Központban megtartott eseményen a rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem, valamint a társ- és rendvédelmi, illetve az együttműködő szervek képviselői is részt vettek.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere hangsúlyozta köszöntőbeszédében, hogy az elmúlt években látványos fejlődésen ment keresztül a pécsi közbiztonság. Mint mondta, ez leginkább onnan látszik, hogy az öt-hat évvel ezelőtti állapotokhoz képest a rendvédelem kikerült a központi politikai témák közül.

– Ez, a témát körülölelő csend jelenti azt, hogy a pécsi közbiztonság, a menők és a tűzoltók munkája egyre színvonalasabb városunkban. Kívánok további jó munkát és kitartást a hétköznapi hősöknek – zárta beszédét a polgármester. A díjazottak a színvonalas jazz-koncert után kaphatták meg elismerésüket.

Hirdetés