Az elmúlt hetekben zajlott a régieket váltó 160 új pécsi parkolóautomata telepítése és tesztelése, szerdától pedig üzembe is állnak! A Biokom közleményében segít eligazodni az új készülékek használatát illetően, de már MI IS ÍRTUNK róla, sőt, még teszteltük is a pécsiekkel!

hirdetés

A munka a teszteléssel szerdáig véget ér, így január 23-tól, már a reggeli óráktól kezdve ismét fizetni kell a parkolásért a parkolási övezetekben.

A parkolóautomaták működése egyszerűbb, gyorsabb és kényelmesebb lesz a nagyméretű, színes érintőképernyőnek és az új bankkártyás fizetési lehetőségeknek köszönhetően.

A korábbi parkolóautomatákhoz képest az új gépek pénzérmés fizetésnél nem tudnak visszaadni, azonban a bankkártyás fizetés kiválasztása esetén lehetőségünk van pontosan beállítani a parkolás időtartamát.

A parkolóautomaták működése lépésről lépésre:

1. Az érintőképernyőn kiválasztjuk a zászlók segítségével a nyelvet (magyar, német és angol nyelv közül lehet választani), majd megnyomjuk a villogó „START” feliratot.
2. Ezután beírjuk a billentyűzet segítségével a rendszámunkat, egyben, kötőjel és szóköz nélkül.
3. Ezek után kiválasztjuk a jármű típusát, amivel parkolni szeretnénk.
4. Ha ez megvan, kiválasztjuk a fizetés módját.

A lépések megtekinthetőek illusztrációkkal is a Biokom honlapján, ITT.

Ha bankkártyával fizetünk, mi állíthatjuk be az időtartamot, majd az időtartam beállítása után Paypass, Paywawe fizetéssel elindítjuk a tranzakciót.

Amennyiben bármilyen kérdés, vagy probléma merül fel a tranzakció során, az automatán található ügyfélszolgálati számot kell tárcsázni.

A mobil parkolás – a korábbiakhoz hasonlóan – változatlanul működik, melyet a 06-20/30/70-763 után a körzet számát beírva tudunk sms formájában elindítani.

Hirdetés