Pécsnek is tartozik az SZDSZ

Az ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az SZDSZ tartozásai miatt. Pécsett is van saruk a liberálisoknak, nem is kevés.

hirdetés

A Szabad Demokraták Szövetsége évekkel ezelőtt azért vett fel több százmillió forintot az államtól, hogy abból ingatlanokat vásároljon, ám a hitelt nem fizette vissza – áll abban a feljelentésben, amit jobbikos politikus tett a párt ellen nemrégiben. Az ügyben el is indult a nyomozás, azonban az már kétséges, hogy a pénzt valaha visszaadják-e.

Pécsett ugyanakkor jogerős bírósági ítélet szól arról, hogy ki kellene fizetnie a pártnak a városi bérlemények utáni díjat.

A Pécs Holdingtól megtudtuk,  2005 májusában szerződtek a párttal a Felsőmalom utca 13. szám alatt lévő 191 négyzetméteres bérleményre, ami után 2006-tól havi nettó 100 ezer forintot kellett volna fizetni.

szdsz_uj_fekvo_lead

Az SZDSZ akkori pártigazgatója, Boruzs András 2010 tavaszán felmondta a szerződést, a bérleményt  2010. március 16. napján kellett volna visszaadniuk, s bár a párt kérésére két hét haladékot kaptak a kiköltözésre, de csak hónapokkal később adta vissza a volt pécsi képviselő Mindum Károly.

A párt azonban nem fizetett bérleti díjat, ezért a Holding a Pécsi Városi Bírósághoz fordult. Mint azt a városi vagyonkezelő közölte:  a jogerős ítélet alapján végrehajtási eljárás indult a párt ellen, jelenleg több mint 1,4 milliót követelnek a szervezettől.

Mindum most azt mondta: a szerződést a párt központja írta alá, így nekik nem volt ebbe beleszólásuk. Ugyanakkor nem tudja, hogy hol tart az ügy. Hozzátette, feltételezi, van mód arra, hogy a párt vagyonának értékesítéséből ezt a tartozást rendezzék.

Bretter Zoltán, a pécsi SZDSZ egykori elnöke azt mondta megkeresésünkre, hogy fogalma sincs miről van szó, egyébként is éppen a Vaskapunál autózik egy szerpentinen Romániában.