Programdömping az Europa Cantaton

Hangol az egész város

Kis finomhangolás, és három hét múlva több ezer résztvevővel kezdetét veszi az idei EUROPA CANTAT nemzetközi kórusfesztivál, ami Pécs kulturális életében – akárcsak 1988-ban -– mérföldkőnek számít. Akkor még a Vasfüggöny mögötti városként mutathattuk meg nagyszerűségünket, nyitottságunkat és sokszínűségünket, ma az Európai Unió tagállamaként, egykori Európa Kulturális Fővárosként rendezhetjük meg a zeneünnepet. A nem történelem nélküli vállalás, az elnyert lehetőség egyre kevésbé megoldandó feladatok sokasága, sokkal inkább egy izgalmas utazás a csodálatos kórusvilágba.

hirdetés

cantat1

Már nyilvános a kórusfesztivál teljes programja

Európa legnagyobb kórusfesztiváljának előkészületei a célegyenesbe értek,  amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy véglegesedett és elérhető a fesztivál részletes programja. Már a nyitónapon koncert, kiállítás és turisztikai programok várják az érdeklődőket, akik a fesztivál ideje alatt nem csak Pécset, de annak környékét is megismerhetik. Akkori résztvevőkkel, archivált dokumentumokkal, fényképes illusztrációkkal készülnek a szervezők, akik gondot fordítottak arra, hogy a ’88-as rendezvény hangulatát is megidézzék, hiszen annak emléke máig hat a közönségre. A részletes napi program elérhető a fesztivál megújult honlapján.

cantat2

Több ezer résztvevő és érdeklődő énekel majd minden este a Dóm téren

Az EUROPA CANTAT minden korosztály számára izgalmas kezdeményezés, hiszen éppúgy tartogat programokat a profi és amatőr énekeseknek, mint a gyerekeknek, családoknak, fiataloknak és örökké fiataloknak. A fesztivál minden bizonnyal legizgalmasabb és legszebb pillanatai a hagyományos Közös éneklések lesznek, amit július 24-én este a Pirogránit udvarban, majd a fesztivál alatt a Dóm téren élhet át a közönség. A fesztivál eredeti eszméje alapján a programok jelentős része ingyenes, de akad ezek közül is olyan, ahova regisztrálni kell, a helyszín befogadóképessége miatt. A Kodály Központban megszervezett koncertekre július 2-tól lehet jegyet vásárolni, kedvezményes áron. Részletek:  ITT.

cantat3

Pécsi kisvállalkozók munkája a már rendelhető fesztiválpóló

A fesztivál hangulatához különleges látványelemek társulnak majd a rendezvény alatt, és ez nem csak a kiadványok arculatában, installációkban ölt testet, hanem a közösséghez tartozás érzésének beteljesülésében is. Aki már most magára öltené a CANTAT ruhát, ajánljuk figyelmébe az online megrendelhető, a fesztiválig kedvezménnyel megvásárolható fesztiválpólókat. Vásárlás: ITT.

A láthatóság jegyében a szervezőcsapat már most lehetőséget biztosít sajtóakkreditációra, amit szintén online tehet meg az érdeklődő újságíró. Sajtóregisztráció: ITT.

Cél az, hogy elmondhassuk: Megtaláltuk a közös hangot!, hiszen szülessünk bárhová, éljünk akárhol, Mindannyian éhezünk a dalra.

(x)